Carrefour in zee met Google | RetailDetail

Carrefour in zee met Google

Carrefour in zee met Google
Shutterstock.com

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.

 

Digitale cultuur

Vanaf begin 2019 zullen Franse shoppers voor hun voedingsaankopen bij Carrefour een nieuwe koopervaring beleven, dankzij de inzet van innovatieve toepassingen als de persoonlijke assistent Google Assistant, de slimme luidsprekers Google Home en de zoekmotor Google Shopping. Bovendien gaan beide partners samen een innovatielab openen in Parijs, waar ingenieurs van Carrefour zullen samenwerken met experts in artificiële intelligentie van Google Cloud om nieuwe concepten te ontwikkelen.

 

Carrefour wil zijn shoppers op deze manier een betere klantervaring garanderen, of ze nu verkiezen om te shoppen in een winkel, online, met hun smartphone of met hun stem. Ook voor de medewerkers gaat er wat veranderen: om een ware digitale cultuur te creëren binnen de groep zal de retailer de digitale oplossingen van Google uitrollen naar al zijn 160.000 medewerkers. Het gaat dan om toepassingen als Gsuite (Gmail, kalender, Drive, Docs…) en het Google Cloud Platform.

 

De digitale versnelling is één van de speerpunten in het transformatieplan van CEO Alexandre Bompard, die in een persbericht spreekt van een primeur: “Voor het eerst gaat Google een samenwerking aan met een distributeur om een e-commerceaanbod voor voeding te ontwikkelen in Europa. We nemen een voorsprong in het uitbouwen van een omnichannel aanbod voor onze klanten.” Eerder al ging Carrefour in dit verband een samenwerking aan met de Chinese internetreus Tencent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.