Carrefour ziet mooie toekomst voor Carrefour Café

Carrefour
Foto's RetailDetail

Carrefour rolt het horecaconcept Carrefour Café verder uit, verduurzaamt z’n verpakkingen, vergroot nog het bio-aanbod en voegt een scanfunctie toe aan z’n smartphoneapp. Een greep uit de nieuwtjes en innovaties die de retailer afgelopen woensdag en donderdag presenteerde op z’n Eindejaarbeurs.

 

Maaltijdoplossingen

Carrefour is zoals bekend volop bezig met het vernieuwen van z’n hypermarkten. Na de heropening van de hyper onder de hoofdzetel in Evere, kregen zopas ook de winkels in Sint-Denijs-Westrem en Fléron een make-over. Later dit najaar volgt nog de vestiging in Tienen. De krachtlijnen zijn steeds dezelfde: meer aandacht voor vers, een grote bio-afdeling, een outletzone voor déstockage-artikelen én een Carrefour Café.
 

Dat nieuwe horecaconcept lijkt goed aan te slaan en kreeg dan ook veel aandacht op de beurs. In een warm en gezellig interieur vinden klanten er gezonde maaltijdoplossingen om mee te nemen of ter plaatse te consumeren: soep en salades, broodjes en wraps, warme gerechten en desserts… Niet alleen in hypermarkten maar ook in grotere Markets zou er flink wat potentieel zijn.

 

Duurzame verpakkingen

De grote bio-afdeling is als shop-in-the-shop een echte blikvanger in de vernieuwde winkels. Flink wat nieuwe bio-wijnen verschijnen in het rayon – het zijn er nu al meer dan 60. Carrefour lanceert ook een gamma plantaardige zuivelalternatieven (haverdrank, amandeldrank, rijstdrank…).
 

Grote inspanningen doet de retailer om z’n verpakkingen te verduurzamen, in het kader van de Act for Food engagementen. Op de afdeling groenten en fruit worden de appels en peren voortaan in kartonnen trays verpakt. Ook de bio champignons komen nu in kartonnen bakjes. Dank zij het geslaagde ontwerp stijgt de verkoop. Citrusvruchten komen in cellulosenetjes. Op de afdeling beenhouwerij verdwijnen de zwarte polystyreen schaaltjes (die niet gerecycleerd worden) om plaats te maken voor trays uit pet of polypropyleen.

 

Zelf scannen

Om shoppers af te helpen van de plastic draagtas – er worden er nog vrij veel verkocht – ontwikkelde Carrefour aantrekkelijke alternatieven: zakjes gemaakt van gerecycleerde petflessen, zakjes van biokatoen, een draagtas gemaakt van plastic afval uit de oceaan, zelfs een handige oprolbare trolley uit gerecycleerd polypropyleen. Ze werden van hippe tekeningen voorzien door 13 Pulsions, een populaire graficus van Colombiaans-Italiaanse afkomst die in Brussel woont. 
 

De recentste update van de Carrefour smartphoneapp tot slot bevat een nieuwe functie: smartscan. Daarmee kan je zelf je boodschappen scannen in de winkel, in plaats van een handscanner te gebruiken. Na het afronden van de aankopen ontvangt je in de app een barcode, om te tonen aan de kassa. Daarmee kan je dan in één keer afrekenen.