Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat | RetailDetail

Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat

Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat

Supermarktbedrijf Carrefour is actief op zoek naar een opvolger voor CEO en voorzitter van de raad van bestuur Georges Plassat. Zijn tweede mandaat loopt in mei 2018 ten einde en er lijkt dus geen derde termijn te komen.

Nieuwe CEO volgend voorjaar van start

Volgens bronnen binnen het bedrijf heeft Plassat al in oktober aan de raad van bestuur gevraagd om de zoektocht op te starten. Er is nog geen specifiek scenario uitgestippeld, maar er wordt dus al wel gekeken naar mogelijke kandidaten.

 

Plassat zelf zou de voorkeur geven aan een opvolger die van binnen het bedrijf komt, zodat dezelfde managementstructuur kan behouden worden, maar de grootste aandeelhouders willen alle mogelijke opties bekijken en denken dus ook aan iemand van buiten Carrefour.

 

Het mandaat van Plassat loopt pas in mei 2018 af, maar het is mogelijk de bedoeling dat zijn opvolger al in mei van volgend jaar wordt voorgesteld, op de volgende algemene vergadering. Plassat en zijn opvolger zouden dan een jaar samen aan het hoofd van het bedrijf staan, om zo de overgang zo soepel mogelijk te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Waarom de telefoon haast nooit meer rinkelt bij Domino’s

27/04/2018

Zin in pizza? Jongeren bestellen die bij voorkeur met een app. En binnenkort roepen ze hun bestelling wel naar Alexa. Technologie is één van de succesfactoren voor pizzaketen Domino’s, die binnen enkele jaren 200 vestigingen wil in ons land.

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

26/04/2018

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

Sociaal akkoord bij Carrefour in Frankrijk

26/04/2018

Terwijl bij Carrefour België bonden en directie deze week een eerste keer rond de tafel hebben gezeten, is er in Frankrijk al een akkoord getekend over het sociaal plan en de vrijwillige vertrekkers.

Spontane stakingen bij 79 Belgische supermarkten Lidl

26/04/2018

Over het hele land braken woensdag spontane stakingen uit bij Lidl. De medewerkers noemen de werkdruk te hoog en legden het werk neer nadat overleg met de directie op niks uitliep. 79 winkels hielden de deuren dicht. 

Met Shukr mikt Tiense Suiker op Arabische gemeenschap

26/04/2018

De Tiense Suikerraffinaderij speelt met een nieuw merk in op de toenemende diversiteit in de samenleving: Shukr wordt in eerste instantie gelanceerd in het gespecialiseerde kanaal van de etnische winkels. Mogelijk volgen supermarkten later.

Gucci groeit bijna 50% dankzij 90’s revival

25/04/2018

De Franse luxegroep Kering heeft er een sterk eerste kwartaal op zitten: de omzet steeg met 36,5%. Vooral Gucci kon profiteren van de jaren negentig-revival bij jongeren: het luxemerk is ‘hot’ bij tieners en zag de omzet liefst 48,7% stijgen.