Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat | RetailDetail

Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat

Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat

Supermarktbedrijf Carrefour is actief op zoek naar een opvolger voor CEO en voorzitter van de raad van bestuur Georges Plassat. Zijn tweede mandaat loopt in mei 2018 ten einde en er lijkt dus geen derde termijn te komen.

Nieuwe CEO volgend voorjaar van start

Volgens bronnen binnen het bedrijf heeft Plassat al in oktober aan de raad van bestuur gevraagd om de zoektocht op te starten. Er is nog geen specifiek scenario uitgestippeld, maar er wordt dus al wel gekeken naar mogelijke kandidaten.

 

Plassat zelf zou de voorkeur geven aan een opvolger die van binnen het bedrijf komt, zodat dezelfde managementstructuur kan behouden worden, maar de grootste aandeelhouders willen alle mogelijke opties bekijken en denken dus ook aan iemand van buiten Carrefour.

 

Het mandaat van Plassat loopt pas in mei 2018 af, maar het is mogelijk de bedoeling dat zijn opvolger al in mei van volgend jaar wordt voorgesteld, op de volgende algemene vergadering. Plassat en zijn opvolger zouden dan een jaar samen aan het hoofd van het bedrijf staan, om zo de overgang zo soepel mogelijk te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".