Casper opent twee nieuwe spookrestaurants

Afhaalpunt Casper in Antwerpen
Foto: Casper

Nog dit jaar gaat Casper, een Gentse formule van ‘dark kitchens’, in twee nieuwe steden van start: ook in Brussel en Leuven kunnen consumenten binnenkort eten bestellen bij de virtuele restaurants.

 

Vliegende start

Casper nam een vliegende start in 2020: inspelend op de groeiende trend van de spookkeukens – zeker in coronatijden – biedt de onderneming gerechten uit tal van verschillende keukens, van Aziatisch tot vegetarische vol-au-vent, exclusief voor afhaling of thuisbezorging. Nu de horeca door de tweede coronagolf dicht moet, ziet de formule zijn kans schoon om uit te breiden: na Gent en Antwerpen komen dit jaar nog Brussel en Leuven aan de beurt.


In de ‘dark kitchens’ – keukens zonder zitplaatsen of restauratieruimte – worden verschillende merken samengebracht onder één dak. “Met Casper bereiden we een ruim assortiment van kwalitatief hoogstaande maaltijden bestemd voor take-out en delivery in een duurzaam jasje”, zegt CEO Matthias Laga. Zo zijn de recepten speciaal ontwikkeld om geschikt te zijn voor thuisbezorging en worden voor de verpakkingen duurzame materialen gebruikt.


Casper differentieert zich bovendien door samenwerkingen aan te gaan met bekende namen uit de foodsector, zoals medeoprichter spaghettiketen Bavet, tv-kok Pascale Naessens en De Vegetarische Slager. Anders dan bij veel spookkeukens voorziet de keten ook een fysieke wachtruimte voor de bezorgkoeriers, met een speelkast, zitsalon en – letterlijk – wachtmuziek.