CFO Felipe Dutra weg bij AB InBev

CFO Felipe Dutra weg bij AB InBev
Shutterstock.com

Felipe Dutra, financieel directeur van AB InBev en al jarenlang de rechterhand van CEO Carlos Brito, stapt op. Het vertrek komt niet als een verrassing en maakt deel uit van een ruimere herschikking aan de top van de biergigant.

 

Herschikking

Dat het rommelde bij de Leuvense brouwer was al langer duidelijk: begin vorige maand kwamen de eerste berichten over een nakend vertrek van Dutra naar buiten. Die zijn nu officieel bevestigd in een persbericht: Dutra wordt na de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van eind april vervangen door Fernando Tennenbaum, die reeds 15 jaar actief is bij AB InBev en momenteel vice-president financiën is bij de Zuid-Amerikaanse divisie.

 

Dutra werkte gedurende twintig jaar voor AB InBev en lag mee aan de basis van de overnamestrategie van het bedrijf, waardoor het uitgroeide tot de grootste brouwerijgroep ter wereld. De laatste jaren kwam zijn positie echter steeds meer onder druk te staan, vooral als gevolg van de (dure) overname van SABMiller, waardoor AB InBev tegen een enorme schuldenberg aankeek. Ook op de beurs kreeg de biergigant flinke klappen.

 

Naast het vertrek van Dutra meldt AB InBev ook de benoeming van David Almeida als chief strategy and technology officer, terwijl Nelson Jamel de nieuwe HR-baas wordt. Beiden werken reeds meer dan twintig jaar voor de brouwer.