Chaudfontaine hervat leveringen na overstromingsramp

Chaudfontaine

Twee maanden na de overstromingsramp kan de bottelarij van mineraalwaterproducent Chaudfontaine eindelijk weer opstarten: vanaf vandaag hervat het watermerk de leveringen in fases.

 

1 miljoen euro vrijgemaakt

Tijdens de overstromingsramp in juli werd het gelijkvloers van de bottelarij van Chaudfontaine zwaar getroffen: de fabriek ligt aan de oevers van de Vesder en het water stond er twee meter hoog. De productie lag daardoor stil, 150 medewerkers werden technisch werkloos en de voorraden raakten snel op. Het heeft twee maanden hard werk gevergd om de schade te herstellen, maar nu is de waterproducent klaar om weer te leveren.
 

De heropstart gebeurt in fases om een goede service te waarborgen, meldt de waterproducent in een brief aan de klanten. Vanaf vandaag levert het merk weer 25 cl flesjes in hervulbaar glas (bruisend en niet bruisend) en 0,5 liter flessen in 100% gerecycleerd plastic (niet bruisend). Vanaf 23 september kunnen klanten weer 1,5 liter flessen in 100% gerecycleerd plastic bestellen en 0,5 liter in hervulbaar glas. Vanaf maandag 27 september zullen de eerste leveringen plaatsvinden.
 

Chaudfontaine bedankt de klanten uitdrukkelijk voor hun geduld en begrip. Het bedrijf blijft zich ook inzetten voor de inwoners van de getroffen gemeente: 1 miljoen euro werd vrijgemaakt om warme maaltijden uit te delen en voor de heropbouw van twee lokale scholen in Vaux-sous-Chèvremont en Chaudfontaine-Source.