Chinees hoofd Walmart wordt CEO bij Asda | RetailDetail

Chinees hoofd Walmart wordt CEO bij Asda

Chinees hoofd Walmart wordt CEO bij Asda

Het Amerikaanse Walmart is van plan om Sean Clarke, het hoofd van zijn Chinese afdeling, te benoemen tot CEO van zijn Britse tak Asda.

Zeven kwartalen op rij omzetverlies

Dat zou een grote verrassing zijn; Andy Clarke, de huidige CEO van Asda, had immers al meermaals laten verstaan dat Roger Burnley in de toekomst in zijn voetsporen moet treden. Burnley, die binnenkort aan de slag zal gaan als COO bij Asda, komt over van concurrent Sainsbury, maar kan pas vanaf oktober aan de slag, omdat hij een opzegperiode van 12 maanden moet respecteren.

 

Bij Asda kunnen ze blijkbaar niet zo lang wachten, want volgens Sky News wil Walmart al deze week de opvolger van Andy Clarke aankondigen. De nieuwe CEO zal alvast het nodige werk hebben om de keten uit het slop te halen, want onlangs moest die voor het zevende kwartaal op rij omzetverlies incasseren.

 

Sean Clarke weet alvast zijn weg bij Asda, want in het begin van zijn carrière was hij er al aan de slag als financieel directeur. Later werkte hij ook in Canada, Duitsland en Japan, tot hij in China terecht kwam en er uiteindelijk CEO werd van de Chinese activiteiten van Walmart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.