Chinees hoofd Walmart wordt CEO bij Asda

Chinees hoofd Walmart wordt CEO bij Asda

Het Amerikaanse Walmart is van plan om Sean Clarke, het hoofd van zijn Chinese afdeling, te benoemen tot CEO van zijn Britse tak Asda.

Zeven kwartalen op rij omzetverlies

Dat zou een grote verrassing zijn; Andy Clarke, de huidige CEO van Asda, had immers al meermaals laten verstaan dat Roger Burnley in de toekomst in zijn voetsporen moet treden. Burnley, die binnenkort aan de slag zal gaan als COO bij Asda, komt over van concurrent Sainsbury, maar kan pas vanaf oktober aan de slag, omdat hij een opzegperiode van 12 maanden moet respecteren.

 

Bij Asda kunnen ze blijkbaar niet zo lang wachten, want volgens Sky News wil Walmart al deze week de opvolger van Andy Clarke aankondigen. De nieuwe CEO zal alvast het nodige werk hebben om de keten uit het slop te halen, want onlangs moest die voor het zevende kwartaal op rij omzetverlies incasseren.

 

Sean Clarke weet alvast zijn weg bij Asda, want in het begin van zijn carrière was hij er al aan de slag als financieel directeur. Later werkte hij ook in Canada, Duitsland en Japan, tot hij in China terecht kwam en er uiteindelijk CEO werd van de Chinese activiteiten van Walmart.