Chocopastafabrikant Boerinneke in Italiaanse handen

Daniel & Marcel Peeters (c) Nutkao

De Italiaanse groep Nutkao zet een grote stap in z’n Europese expansie met de overname van de Belgische chocoladepastafabrikant Boerinneke. Twee oudgedienden van Duo Penotti nemen de dagelijkse leiding in handen.

 

Strategische overname

Boerinneke realiseert een jaaromzet van 14 miljoen euro en is met het eigen merk en de huismerken die het produceert naar eigen zeggen de Belgische nummer twee van chocoladepasta's. Het bedrijf bestaat al 70 jaar en is gevestigd in Puurs-Sint-Amands in de provincie Antwerpen. Nu komt het bedrijf in handen van de Italiaanse groep Nutkao, die grote ambities heeft in Europa, en meer bepaald in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.
 

"Boerinneke is een strategische overname voor de Nutkao Groep, die zo haar groei in Europa consolideert”, zegt Federico Fulgoni, CEO van Nutkao. “Boerinneke heeft een belangrijke positie op de Belgische markt, die erkend wordt voor de kwaliteit en het meesterschap in het chocoladeproductieproces. In lijn met de strategie van de Groep past Boerinneke in de visie om steeds meer producten en diensten te specialiseren, met respect voor de waarden van elke lokale onderneming.”

 

Flexibiliteit en specialisme

De dagelijkse leiding van Boerinneke komt in handen van de broers Daniel en Marcel Peeters. Beiden hebben ruime ervaring in de sector en stonden aan het hoofd van het Nederlandse iconische hazelnootpastamerk Duo Penotti. "We zijn verheugd door de acquisitie van Boerinneke door Nutkao. Hiermee nemen we een grote sprong voorwaarts in de industrie. De positieve ontwikkelingen van Boerinneke spraken ons enorm aan vanwege hun flexibiliteit en specialisme, wat voor een grote additionele waarde voor ons productassortiment zorgt”, aldus Daniel Peeters.
 

Nutkao werd opgericht in 1982 door Giuseppe Braida en heeft z’n hoofdkantoor in Piemonte, Italië. Het familiebedrijf maakt cacao- en hazelnootpastaproducten voor meer dan 80 landen en heeft ongeveer 400 medewerkers verspreid over het hoofdkantoor en de drie productielocaties in Ghana, Italië en Verenigde Staten. Na de overname van Boerinneke bedraagt de groepsomzet ongeveer 200 miljoen euro.