Coca-Cola investeert 1,9 miljoen euro in Anderlecht

Coca-Cola investeert 1,9 miljoen euro in Anderlecht

Coca-Cola gaat 1,9 miljoen euro investeren in het innovatiecentrum in Anderlecht. Dat krijgt een volledig nieuwe productielijn, waar nieuwe dranken op kleine schaal zullen worden geproduceerd.

Automatisering

Het innovatiecentrum van Coca-Cola in Anderlecht is één van de belangrijkste centra van Coca-Cola in de wereld. In de onderzoeksafdeling worden immers de meeste dranken van de groep ontwikkeld, met uitzondering van Coca-Cola en varianten. De dranken die er worden geproduceerd vinden hun weg naar 122 landen, goed voor circa twee miljard drinkers.

 

Coca-Cola wil dat belang nu onderstrepen met een investering van 1,9 miljoen euro, die gebruikt wordt voor de installatie van een nieuwe productielijn. Die lijn neemt een deel van de oude installatie over en maakt de doorlooptijd van het productieproces drie keer korter, waardoor dat nu nog maar vier uur in beslag neemt. Daarnaast kan de lijn meer verschillende soorten dranken produceren en is ze volledig geautomatiseerd. Ook de reiniging van de flesjes voor de botteling en de verpakking van het afgewerkte product gebeurt nu automatisch.

 

Betere testing

“Om de voorkeuren van consumenten op vlak van smaak en verpakking te begrijpen, is het belangrijk om ze een zo realistisch mogelijke proefervaring te bieden. Deze feedback is cruciaal om de nieuwe drank of smaakvariant eventueel bij te sturen vóór we de strategische beslissing nemen om hem op de markt te brengen. In die zin is de pilootlijn in België een belangrijke en logische stap in de ambitieuze innovatieplannen van Coca-Cola”, aldus R&D-directeur Jean Christophe Lombard.

 

De voorbije jaren zijn er in Anderlecht al een heel aantal nieuwe dranken geproduceerd, zoals energiedrankje Nalu, frisdrank Fïnley en het gearomatiseerde water Chaudfontaine Fusion. Daarnaast houdt het centrum zich ook bezig met het aanpassen van bestaande dranken, om de suikerhoeveelheid te verminderen.