Coca-Cola lanceert Fuze Tea in Nederland | RetailDetail

Coca-Cola lanceert Fuze Tea in Nederland

Coca-Cola lanceert Fuze Tea in Nederland

Coca-Cola Nederland heeft het nieuwe jaar ingezet met de lancering van Fuze Tea, een drankje dat thee en fruitsap combineert. Het moet de grootste lancering van een nieuwe drank worden sinds Coca-Cola Zero tien jaar geleden.

Twee unieke smaken

Fuze Tea komt in Nederland in zes smaken op de markt, waarvan er twee enkel in Nederland zullen te vinden zijn. Het drankje combineert thee-extracten, fruitsap en kruidenextracten, wat een caloriearme ijsthee oplevert. Voor het aankopen van de thee-extracten werkt het Amerikaanse bedrijf samen met duurzame plantages, die zich inzetten voor hun lokale gemeenschappen. De nieuwe drankjes moeten binnenkort te vinden zijn bij alle grote supermarktketens, tankstations en verschillende horecazaken.

 

IJsthee is na water het grootste groeisegment op de drankenmarkt, met een groei van 10% in 2017. Het speelt vooral in op de wens van de consument om minder gesuikerde frisdranken te nuttigen.

 

Fuze Tea werd in 2012 gelanceerd en is momenteel te vinden in meer dan veertig landen. Het is daarmee een van de snelst groeiende merken van Coca-Cola.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top