Coca-Cola lanceert Fuze Tea in Nederland | RetailDetail

Coca-Cola lanceert Fuze Tea in Nederland

Coca-Cola lanceert Fuze Tea in Nederland

Coca-Cola Nederland heeft het nieuwe jaar ingezet met de lancering van Fuze Tea, een drankje dat thee en fruitsap combineert. Het moet de grootste lancering van een nieuwe drank worden sinds Coca-Cola Zero tien jaar geleden.

Twee unieke smaken

Fuze Tea komt in Nederland in zes smaken op de markt, waarvan er twee enkel in Nederland zullen te vinden zijn. Het drankje combineert thee-extracten, fruitsap en kruidenextracten, wat een caloriearme ijsthee oplevert. Voor het aankopen van de thee-extracten werkt het Amerikaanse bedrijf samen met duurzame plantages, die zich inzetten voor hun lokale gemeenschappen. De nieuwe drankjes moeten binnenkort te vinden zijn bij alle grote supermarktketens, tankstations en verschillende horecazaken.

 

IJsthee is na water het grootste groeisegment op de drankenmarkt, met een groei van 10% in 2017. Het speelt vooral in op de wens van de consument om minder gesuikerde frisdranken te nuttigen.

 

Fuze Tea werd in 2012 gelanceerd en is momenteel te vinden in meer dan veertig landen. Het is daarmee een van de snelst groeiende merken van Coca-Cola.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.