Coca-Cola overtreft verwachtingen dankzij gezondere drankjes

Coca-Cola overtreft verwachtingen dankzij gezondere drankjes
Foto: dimbar76 / Shutterstock.com

Coca-Cola heeft er een sterk tweede kwartaal opzitten, dankzij een groeiende focus op gezondere frisdranken. Zo slaat nieuwe ijstheelijn Fuze Tea aan en ook Coca-Cola Zero doet het goed.

 

Beter dan verwacht

Hoewel de omzet met 8% terugviel wegens herfranchisering van de bottelarijen, stegen de verkopen van The Coca-Cola Company organisch met 5%. De frisdrankgroep presteert daarmee beter dan voorspeld: analisten verwachtten een omzet van 8,54 miljard dollar (7,3 miljard euro), maar deze kwam op 8,9 miljard dollar (7,6 miljard euro) uit.

 

De nettowinst nam zelfs bijna een miljard toe: van 1,37 miljard dollar vorig jaar naar 2,32 miljard dollar (2 miljard euro) nu. “Onze prestaties op jaarbasis moedigen ons aan in onze evolutie richting een consument-gecentreerde, complete drankengroep”, reageert CEO James Quincey, volgens wie de resultaten bevestigen dat de groep de juiste strategieën beet heeft.

 

Nieuwe, gezondere varianten

Wereldwijd heeft Coca-Cola in de periode marktaandeel gewonnen, vooral dankzij groei voor Coca-Cola Zero en stijgende verkopen in de categorie van waters en sportdranken. De frisdrankreus legt zich dan ook toe op een verruiming van het portfolio, met een focus op dranken die minder of geen suiker bevatten.

 

Zo lanceert het nieuwe colasmaken, maar ook andere dranken zoals Fuze Tea en het plantaardige melkassortiment van AdeZ, dat eind 2018 in negentien Europese markten beschikbaar moet zijn.