Coca-Cola snoeit in Belgische activiteiten

Foto: Cineberg / Shutterstock.com

Drankengigant Coca-Cola gaat twee Belgische distributiecentra sluiten. In Hasselt en Heppignies (bij Charleroi) zijn samen 132 jobs bedreigd. Het bedrijf wil de logistieke structuur vereenvoudigen om de kosten te drukken en competitiever te blijven.

 

Twee vestigingen dicht

De directie heeft dat voornemen vandaag bekend gemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. Het bedrijf wil meer inzetten op verkoop via automaten, en daar ook een "ruimer assortiment van koude, maar ook warme dranken" aanbieden, en maakt van de gelegenheid gebruik om de structuur voor leveringen aan automaten op de schop te doen. De twee getroffen vestigingen zouden in 2020 moeten sluiten. 

 

Coca-Cola European Partners heeft vijf distributiecentra in België: de vestigingen in Antwerpen, Chaudfontaine en Gent zouden niet getroffen worden en integendeel zelfs delen van de activiteiten uit Hasselt en Heppignies opvangen. Een ander deel van de activiteiten uit de te sluiten vestigingen zou naar 'twee externe locaties' gaan. 123 jobs zouden naar Antwerpen en Gent en een nieuwe interne juridische entiteit worden overgedragen, waarvan nog niet geweten is waar die zich zal vestigen. 

 

De drankenproducent is in België goed voor zowat 2400 jobs: naast de vijf distributiecentra zijn er ook nog een vestiging voor de technische dienst en klantenservice in Londerzeel, en een hoofdkwartier en onderzoekscentrum in Anderlecht.