Coca-Cola verduurzaamt plastic flessen

Advertentie van Coca-Cola Group
Foto: Coca-Cola

Alle in België gemaakte petflessen van Coca-Cola bestaan voortaan uit minstens 50% gerecycleerd plastic. Het bedrijf loopt daarmee ruim voor op de industriedoelstellingen.

 

Minder plastic en minder CO2

Coca-Cola kondigt met enige trots aan dat alle plastic flessen die in België geproduceerd worden, vanaf heden minstens 50% gerecycleerd plastic bevatten. De verandering geldt voor alle merken van het concern die plastic verpakkingen in hun assortiment hebben: Coca-Cola (inclusief de varianten Zero Sugar en Light), Fanta, Sprite, Aquarius en Minute Maid. Twee soorten plastic verpakkingen op de Belgische markt, die in het buitenland gemaakt worden (Aquarius 1,5L en Minute Maid 33cl), voldoen nog niet aan de norm, “maar zullen de overgang naar minstens 50% pet maken in 2021”, verzekert pr- & communicatiemanager Suzanne Decock.

 

De flessen van Fuze Tea, Chaudfontaine en de evenementenflessen van Coca-Cola bestaan vandaag reeds uit 100% gerecycleerd plastic. De nieuwe inspanningen van de drankengigant vertegenwoordigen een jaarlijkse besparing van zo’n 9.000 ton nieuw plastic. Bovendien ligt ook de CO2-uitstoot bijna een derde lager.

 

De voedingsindustrie heeft er zich toe verbonden om in 2025 minstens 50% gerecycleerd materiaal te gebruiken in petflessen die in België op de markt gebracht worden. Coca-Cola zal die doelstelling dus veel eerder waarmaken.