Colruyt beschuldigt Albert Heijn van manipuleren prijsonderzoek | RetailDetail

Colruyt beschuldigt Albert Heijn van manipuleren prijsonderzoek

Colruyt beschuldigt Albert Heijn van manipuleren prijsonderzoek

Volgens Colruyt manipuleert Albert Heijn het prijsonderzoek van Test-Aankoop door de prijzen te laten zakken net voordat de consumentenorganisatie de prijzen van de verschillende supermarkten vergelijkt.

Te weinig middelen voor Test-Aankoop

“We ontdekten dat Albert Heijn vorig jaar al voor sommige producten zijn prijzen verlaagde tijdens de metingen. Dat gebeurde dit jaar ook bij de huismerken en de nationale merken”, zegt Frans Colruyt, operationeel ­directeur van de Colruyt Group, aan Het Nieuwsblad. “Bovendien zien we dat eens de metingen van Test-Aankoop zijn uitgevoerd, Albert Heijn zijn prijzen opnieuw verhoogt.”

 

Volgens Colruyt treft Test-Aankoop hierin geen schuld, aangezien ze niet de middelen hebben om het hele jaar door de prijzen te meten. Colruyt doet dat wel, om de prijzen zelf aan te kunnen passen aan die van de concurrentie, en kwam zo het gedrag van Albert Heijn op het spoor.

 

AH: "Weten niet wanneer Test-Aankoop langskomt"

"Wij volgen de markt, zoals iedereen", zo reageert Sally Herygers van Albert Heijn in België. "Niemand weet wanneer Test-Aankoop langskomt, wij dus ook niet. En wij hebben het volste vertrouwen in het rapport van Test-Aankoop."

 

In Nederland was onlangs ook al een gelijkaardig geval, waarbij de Nederlandse Consumentenbond de supermarktketen Dekamarkt betichtte van fraude. Ook die supermarkt zou steevast de prijzen verlagen net voor het bezoek van de consumentenorganisatie, waardoor het beter uit het prijsonderzoek wist te komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".