Colruyt brengt eigen productieafdelingen samen onder één directie

Colruyt brengt eigen productieafdelingen samen onder één directie

Colruyt Group heeft zijn eigen productieafdelingen voor wijn, koffie, vlees en kaas samengebracht onder één directie - Colruyt Group Fine Food - teneinde "meer synergie en efficiëntiewinsten" te boeken, ten bate van de eigen groep én de consument.

Vier zegels voor vakmanschap

Naast discounter is Colruyt immers ook producent: in Ghislenghien bottelt de groep bijvoorbeeld 120 wijnen uit de hele wereld, goed voor een jaarlijkse productie van zowat 13 miljoen flessen en 4 miljoen partyboxen. Eén op de vijf flessen die Colruyt Group verkoopt, is van eigen botteling.

 

Colruyt is ook de enige Belgische distributeur die zelf zijn koffie produceert: de koffiebranderij in Ghislenghien brandt, mengt en verpakt een vijftigtal koffiesoorten in blik, packs, filters en pads voor eigen merken als Graindor, Bio-Time en Everyday. Daarnaast zijn er vleesverwerkende afdelingen in Halle en Wommelgem, terwijl Halle ook zeventig kaassoorten voortbrengt.

 

Om het vakmanschap van elk van die vier activiteiten in de verf te zetten, introduceert Colruyt Group nu de vier 'Colruyt Group Fine Food'-zegels. Die hebben een eigen kleur en vermelden het jaar waarin de activiteit opgestart werd: 1937 voor het bottelen van wijn en het branden van koffie, 1950 voor de vleesverwerking en 1964 voor de kaasafdeling.

 

"Win-win voor groep én klant"

Colruyt Group Fine Food is meteen ook de naam van de directie waarin de corporate productieafdelingen voor wijn, koffie, vlees en kaas werden samengebracht. "Een logische stap, waarmee we mikken op meer synergie en efficiëntie", zegt directeur Stefan Goethaert. "De verschillende afdelingen kunnen veel van elkaar leren en heel wat zaken samen ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan investeringen in machines en onderhoud ervan of aan maatregelen voor hygiëne en voedselveiligheid."

 

Ook de klant heeft er voordeel bij, zegt Colruyt-COO Frans Colruyt echter: "Door jarenlang zelf te produceren en daarin te investeren, zijn we vakmannen geworden. Door dit zelf te doen, willen we blijven meerwaarde creëren. Met de productie in eigen beheer kunnen we de kosten beter onder controle houden en de kwaliteit garanderen. Kortom, uiteindelijk de klant een kwalitatief product bieden met de beste verhouding prijs/kwaliteit."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top