Colruyt & co investeren in Australische vleesvervangers

Astanor Ventures

Colruyt Group stapt via het Belgische investeringsfonds Astanor Ventures in V2food, een Australische producent van vleesvervangers.

 

Food structureel veranderen

Astanor Ventures investeert vooral in initiatieven die de voedingssector structureel kunnen veranderen. Het investeringsfonds haalde vorig jaar 275 miljoen euro op bij diverse binnen- en buitenlandse partijen. Van Belgische zijde deden onder meer Colruyt Group en AB InBev-familie de Spoelberch een (stevige) duit in het zakje, schrijft De Tijd.

 

Samen met enkele andere partijen stapt Astanor nu in het Australische bedrijf V2food, een fabrikant van plantaardige vleesvervangers. In totaal wordt er 45 miljoen euro in de onderneming gepompt, en daarvan neemt de Belgische investeringsmaatschappij het grootste deel voor haar rekening.

 

V2food produceert plantaardige alternatieven voor gehakt, hamburgers en worsten. De producten zijn in Australië ruim verkrijgbaar, onder meer via hamburgerketens. Ook Burger King Nieuw-Zeeland verkoopt ze. Het opgehaalde geld moet dienen om de verdere expansie in China en Europa mogelijk te maken.