Colruyt countert fanatieke promojagers

Colruyt countert fanatieke promojagers
Colruyt Group

Bij Colruyt kunnen klanten binnenkort nog maximaal vijf kortingbonnen gebruiken. De supermarktketen neemt de maatregel om ‘extreme couponing’, waarbij promojagers met massa’s bonnen zwaaien, aan banden te leggen.

 

Vijf bonnen per kasticket

Colruyt is de eerste grote retailer die maatregelen neemt tegen overijverige promojagers. Vanaf 2 maart zullen alle winkelketens van het concern (Bio-Planet, Colruyt, OKay en Spar) nog maximaal vijf kortingbonnen per kasticket aanvaarden.

 

De nieuwe regeling is volgens de supermarktketen nodig omdat het fenomeen van ‘extreme couponing’ soms de spuigaten uitloopt. "Vorig jaar bood er iemand 7.000 bonnen aan, waardoor hij niets moest betalen, maar de kassierster wel een uur bezig was met de bonnen te scannen", vertelt kassaverantwoordelijke Geert Elen in Het Laatste Nieuws. Een bijkomend voordeel is dat het zorgt voor meer duidelijkheid, stelt de retailer: tot nu toe besliste iedere winkel zelfstandig hoeveel bonnen klanten konden gebruiken.

 

Colruyt maakt zich sterk dat de meeste klanten geen enkel nadeel zullen ondervinden van de maatregel. Ongeveer 3,5% van het cliënteel maakt wel eens gebruik van kortingbonnen, maar amper 2% daarvan biedt meer dan vijf bonnen per winkelbezoek aan.