Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken | RetailDetail

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken
Foto: monticello / Shutterstock.com

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

 

Twee maanden lang uit de rekken

Het conflict tussen PepsiCo en Colruyt, dat toch zo’n twee maanden heeft aangesleept, is volgens De Tijd eindelijk opgelost. Colruyt eiste toen lagere prijzen van PepsiCo, waar de producent niet op wilde ingaan. Als tegenreactie verwijderde de supermarktgroep uit Halle 29 producten van de fabrikant uit de rekken, gaande van Lay’s-Chips over de dranken 7UP en Tropicana tot Quaker-ontbijtgranen. Zelfs sommige verpakkingen van colarivaal Pepsi waren niet meer in de winkels te vinden.

 

Aanleiding voor het dispuut waren de betere voorwaarden die Delhaize had weten te verkrijgen bij PepsiCo ten gevolge van de fusie met Ahold. Na die fusie ging het nieuw ontstane Ahold Delhaize meteen aan de onderhandelingstafel zitten met zijn leveranciers om prijsverlagingen te verkrijgen.

 

Of Colruyt er ondertussen in is geslaagd om kortingen te bedingen van PepsiCo is niet duidelijk. Wel laat een woordvoerder weten dat de PepsiCo-producten vanaf nu weer in de supermarkten komen te liggen en dat Colruyt ervoor zorgt “dat dit zo snel mogelijk gebeurt”, klinkt het in De Tijd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft ermee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij de Zwitsers betere voorwaarden toestaan. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top