Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken
Foto: monticello / Shutterstock.com

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

 

Twee maanden lang uit de rekken

Het conflict tussen PepsiCo en Colruyt, dat toch zo’n twee maanden heeft aangesleept, is volgens De Tijd eindelijk opgelost. Colruyt eiste toen lagere prijzen van PepsiCo, waar de producent niet op wilde ingaan. Als tegenreactie verwijderde de supermarktgroep uit Halle 29 producten van de fabrikant uit de rekken, gaande van Lay’s-Chips over de dranken 7UP en Tropicana tot Quaker-ontbijtgranen. Zelfs sommige verpakkingen van colarivaal Pepsi waren niet meer in de winkels te vinden.

 

Aanleiding voor het dispuut waren de betere voorwaarden die Delhaize had weten te verkrijgen bij PepsiCo ten gevolge van de fusie met Ahold. Na die fusie ging het nieuw ontstane Ahold Delhaize meteen aan de onderhandelingstafel zitten met zijn leveranciers om prijsverlagingen te verkrijgen.

 

Of Colruyt er ondertussen in is geslaagd om kortingen te bedingen van PepsiCo is niet duidelijk. Wel laat een woordvoerder weten dat de PepsiCo-producten vanaf nu weer in de supermarkten komen te liggen en dat Colruyt ervoor zorgt “dat dit zo snel mogelijk gebeurt”, klinkt het in De Tijd.