Colruyt en Studio 100 lanceren kinderkookprogramma rond gezonde voeding

Colruyt en Studio 100 lanceren kinderkookprogramma rond gezonde voeding
Colruyt

Colruyt en Studio 100 gaan samen evenwichtige voeding bij kinderen promoten. Ze maken een kookprogramma voor en door kinderen, en waarin seizoensgroenten en fruit centraal staan.

 

Groenten in de hoofdrol

Wekelijks zullen kinderen een eenvoudig, evenwichtig en kindvriendelijk gerecht maken met de hulp van een Studio 100 TV-host: voor Nederlandstalige kinderen wordt dat Marie Verhulst, Franstaligen krijgen assistentie van Nathalie Van Tongelen. Elke week staat een andere seizoensgroente centraal en er worden zowel hoofdgerechten, desserts als hapjes gemaakt. Het nieuwe kookprogramma zal vanaf volgend voorjaar te zien zijn op Studio 100 TV en via de Studio 100 GO-app. Colruyt zorgt voor logistieke steun en zal de keukens van Colruyt Group Academy ter beschikking stellen.

 

Colruyt wil het zijn klanten makkelijker maken om bewust te consumeren: "Gezondheid is een van de vier centrale thema’s waarrond wij op dat vlak werken. Om dit thema ook aantrekkelijk te maken bij kinderen, slaan we de handen in elkaar met Studio 100. Met deze samenwerking combineren we onze jarenlange ervaring op het gebied van evenwichtige voeding en koken, met de expertise van Studio 100 in het aanbieden van entertainment voor kinderen", zegt marketingdirecteur Guy Elewaut.

 

De recepten die in het programma aan bod zullen komen zijn ontwikkeld in samenspraak met voedingsdeskundigen. Elke aflevering draait rond een andere groente, dus zal er voldoende afwisseling zijn. "Met dit programma willen we kinderen ambassadeurs maken van groenten, zowel voor hun leeftijdsgenoten als hun ouders. Door zelf aan de slag te gaan in de keuken leren ze op een leuke manier bij", besluit Elewaut.