Colruyt Group neemt foodservicebedrijf Culinoa over

Colruyt Group

Colruyt Group versterkt zijn positie in de foodservicemarkt: de retailer neemt Culinoa over, partner van meer dan honderd grootkeukens van zorginstellingen in België. De activiteiten zijn complementair aan die van Solucious.

 

Samenwerking verdiepen

Culinoa ondersteunt woonzorgcentra en andere zorginstellingen bij het uitbaten van hun grootkeukens: het bedrijf biedt naast voedingsproducten ook diensten zoals beheersoftware en persoonlijke begeleiding aan. Daarbij gaat het onder andere om de opmaak van evenwichtige voedingsplannen, receptkaarten en menu’s, het opzetten van een efficiënt organisatiemodel en de opleiding van het keukenpersoneel. Zo kunnen chef-koks zich focussen op hun kerntaak.

 

De diensten van Culinoa zijn complementair aan de activiteiten van Solucious, de foodservice-tak van Colruyt Group die foodservice- en retailproducten levert aan professionele klanten, zoals ziekenhuizen, kmo’s en horeca. Beide bedrijven werken ook al geruime tijd samen. Door de overname kunnen de partners hun samenwerking verder verdiepen en kennis uitwisselen, zegt Colruyt. Een overnameprijs maakt het bedrijf niet bekend.