Colruyt Group stelt al 1.470 tijdelijke 'coronamedewerkers' te werk

Colruyt medewerker
Colruyt Group

De oproep waarin Colruyt Group de tijdelijk werklozen uitnodigde om bij de retailer uit Halle te komen helpen, is een groot succes geworden. Liefst 5.000 mensen stelden zich kandidaat.

 

Grote belangstelling

Twee weken geleden meldde Colruyt Group dat het op zoek was naar 2.000 bijkomende arbeidskrachten om de winkels, distributiecentra en productie-ateliers te versterken. De retailer dacht daarbij in het bijzonder aan mensen uit sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis, zoals de cultuur- en evenementensector. Ze werden aangemoedigd om zich kandidaat te stellen voor een tijdelijke job bij de retailer.

 

Colruyt Group kreeg op amper één week tijd meer dan 5.000 reacties van mensen die wilden komen helpen. “We willen alle sollicitanten bedanken voor de massale belangstelling”, zegt Liesbeth Sabbe, HR-directeur van Colruyt Group. Op dit moment zijn er reeds 1.470 tijdelijke medewerkers aan de slag gegaan. “Daarnaast hebben we nog een aantal potentiële kandidaten op een reservelijst staan volgens de regio waarin ze willen werken. We zijn dan ook heel blij met dit resultaat.”

 

In de voedingswinkels van het concern springen verder ook 150 interne medewerkers en 1.400 jobstudenten bij. “Op dit moment gaan we aan de slag met de reacties die we kregen. Daarnaast staan er nog vaste vacatures open zowel voor winkelpersoneel als voor tal van andere jobs, zoals techniekers, ingenieurs en IT-profielen”, besluit Sabbe.