Colruyt Group versnelt controles bij foodleveranciers | RetailDetail

Colruyt Group versnelt controles bij foodleveranciers

Colruyt Group versnelt controles bij foodleveranciers

De Colruyt Group heeft in 2015 555 controles uitgevoerd bij niet-Europese non-foodfabrieken, landbouw- en voedingsbedrijven die leveren aan de groep. Daarbij werd gecontroleerd of de werkomstandigheden wel naar behoren waren.

 

Grootste problemen bij voedingsbedrijven

In 86 procent van die controles werden de werkomstandigheden als gemiddeld beschouwd en was er nog ruimte voor kleine of grote verbeteringen. Al die producenten hebben een verbeterplan gekregen en zullen na maximaal 2 jaar opnieuw gecontroleerd worden. Negen leveranciers scoorden bijzonder slecht en met hen werd de samenwerking stopgezet.

 

De non-foodfabrikanten doen het over het algemeen vrij goed, ook al omdat Colruyt Group daar al 13 jaar controles uitvoert. Bij voedingsbedrijven werden er meer problemen ontdekt. “Dat is logisch, aangezien we daar pas in 2013 en als een van de eerste gestart zijn met controles. Sommige producenten hebben nog nooit van sociale audits gehoord en hebben nog een hele weg te gaan”, aldus auditverantwoordelijke Daniel Bral.

 

Versnelde controles

Daarom zullen de controles in de voedingssector versneld worden, waardoor elk bedrijf tegen het einde van dit jaar minstens één audit heeft ondergaan. Twee derde moet tegen dan een aanvaardbare score halen op zijn rapport.

 

Colruyt pleit daarnaast voor een uitbreiding van het Business Social Compliance Initiative dat momenteel 1.700 leden telt. Begin volgend jaar zullen ook de leden van de Franse vereniging ICS, waaronder Carrefour, zich aansluiten.

 

“Dat zal onze impact alweer vergroten, want hoe meer leden, hoe meer audits en hoe breder de resultaten gedeeld worden. Het stijgende belang dat hun klanten hechten aan duurzaamheid, zal de producenten zeker stimuleren om sneller verbeteringen door te voeren.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Back to top