Colruyt Group wordt grootste vleesproducent van het land | RetailDetail

Colruyt Group wordt grootste vleesproducent van het land

Colruyt Group wordt grootste vleesproducent van het land
Foto Colruyt Group

Met de uitbreiding van het vleesverwerkend bedrijf Fine Food Meat neemt Colruyt Group het voortouw op het vlak van verduurzaming van de vleesketen. Ook is de groep voorbereid op een verder dalende vleesconsumptie en de opkomst van alternatieve proteïnebronnen. 

 

150 bijkomende banen


“Hoewel distributie de kerntaak blijft van Colruyt Group, kiezen we er bewust voor om te investeren in eigen productie-eenheden”, benadrukte Jef Colruyt bij de inhuldiging van Fine Food Meat 2, een nieuw gebouw van 18.000 m² bestemd voor de productie, versnijding en verpakking van charcuterie, traiteurgerechten en vegetarische producten. “En dat ondanks een ongunstige conjunctuur. We geloven sterk in onze toekomst en in onze mensen.” 


Fine Food Meat 2 zal tegen 2025 zowat 150 bijkomende banen creëren. Eens de vestiging op volle toeren draait, wordt Colruyt Group de grootste vlees- en charcuterieproducent van het land. Dat brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Colruyt wil in partnerschap blijven samenwerken met lokale veetelers en zijn inspanningen op vlak van de verduurzaming van de vleesketen verderzetten.

 

Ook voor vleesvervangers


Dat Colruyt zelf produceert is niet nieuw, verduidelijkt Stefan Goethaert, Directeur Colruyt Group Fine Food. “We zijn al meer dan 60 jaar vleesproducent, zoals we ook koffiebrander of wijnbottelaar zijn. We hebben het vakmanschap in huis om de kwaliteit te garanderen en we zien economische voordelen.” Fine Food Meat 2 werd bovendien ontworpen om een antwoord te bieden op de uitdagingen van morgen.  


“Vlees staat niet meer elke dag op het menu. We bewandelen daarom twee parallelle en complementaire pistes. Enerzijds willen we de productie van vleeswaren transparanter, duurzamer en gezonder maken, anderzijds zetten we in op plantaardige vleesvervangers. We volgen de evoluties op de voet. Ik denk aan het verbeteren van de structuur en de smaak van vleesvervangers, maar ook aan het aanwenden van alternatieve eiwitbronnen, zoals bijvoorbeeld insecten of – wie weet – op termijn misschien ook labovlees.” Colruyt staat dan ook open voor samenwerkingen die erop gericht zijn om nieuwe proteïnebronnen te ontwikkelen, of dit nu in de bestaande ketens of in nieuwe samenwerkingsverbanden gebeurt.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".