Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken | RetailDetail

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken
Shutterstock

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

 

“Overdreven reactie”

Het gaat onder andere over spekblokjes van Herta en de babyvoeding van Nestlé, maar ook Nestlé-yoghurt of Nesquik-cacaopoeder worden momenteel niet meer verkocht. Colruyt wil immers dat Nestlé met lagere prijzen over de brug komt. Zolang dat niet het geval is, wil het de producten niet meer inkopen.

 

“We betreuren dat Colruyt enkele Nestlé-producten niet meer verkoopt”, zegt Florence Maniquet, de woordvoerder van Nestlé België aan De Tijd. “Het is een overdreven reactie, want de onderhandelingen tussen Nestlé en Agecore zijn nog bezig. We hopen de discussie snel in alle vriendschap op te lossen.” 

 

“Momenteel lopen gesprekken tussen Agecore en Nestlé. We zijn ervan overtuigd dat beide partijen net als altijd tot een overeenkomst zullen komen. Verdere details kunnen we daar vandaag niet over geven”, klinkt het bij Colruyt-woordvoerder Silja De Cock.

 

Agecore

Agecore is de Europese inkoopgroep waar Colruyt deel van uitmaakt en die al langer in de clinch ligt met Nestlé. Agecore vertegenwoordigt heel wat Europese supermarktketen, waaronder ook het Duitse Edeka en het Franse Intermarché, en gebruikt die macht om flink wat druk uit te voeren op de producenten om met lagere prijzen uit te pakken. In november verdwenen om dezelfde reden ook al de producten van PepsiCo tijdelijk uit de winkels van Colruyt.

 

Met Nestlé heeft Agecore echter een te duchten tegenstander. Het is één van de grootste voedingsmiddelenbedrijven ter wereld en het heeft net een strategie uitgestippeld waarin het zegt meer te zullen focussen op winst. Het is dus maar de vraag wie in dit verhaal het snelste zal plooien, want ook de supermarktketens kunnen het natuurlijk niet maken om populaire producten voor lange tijd niet meer aan te bieden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top