Colruyt houdt groeiritme aan | RetailDetail

Colruyt houdt groeiritme aan

Colruyt houdt groeiritme aan

Opnieuw publiceert Colruyt Group mooie groeicijfers: het marktaandeel in België blijft stijgen, mede dankzij buurtwinkelformule Okay. Toch blijft de groep licht onder de verwachtingen van analisten.

Nieuwe winkels en nieuwe klanten

Over het afgelopen boekjaar 2015-2016 zag Colruyt Group de omzet met 2,9% toenemen tot 9,18 miljard euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 9,4% tot 507,2 miljoen euro.

 

In de foodretailsector steeg het marktaandeel van Colruyt met 0,5% naar 31,5%. De Colruyt Laagste Prijzen-winkels realiseerden 2,8% meer verkoop. Okay, Bio-Planet en CRU deden samen zelfs meer dan 13% beter, dankzij winkelopeningen en het aantrekken van nieuwe klanten. De groothandelsdivisie (met onder andere de Spar- en Alvo-winkels) groeide met 2%, de foodserviceafdeling met 4%.

 

De winkelomzet van Dreamland en Dreambaby bleef nagenoeg stabiel (+0,8%). Colruyt Group zet de strategie verder waarbij baby-afdelingen van de Dreamland-winkels worden overgebracht naar afzonderlijke Dreambaby-winkels. Ook in e-commerce blijft Colruyt investeren, maar hierover geeft de groep geen aparte cijfers.  

 

Ondanks een lichte verbetering van de marges voorziet Colruyt tijdens het komende boekjaar geen significante herneming van het economisch klimaat en het consumentenvertrouwen. De knappe resultaten lijken overigens niet zoveel indruk te maken op de financiële analisten, die blijkbaar nét iets meer hadden verwacht. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top