Colruyt mag niet bouwen in Itterbeek | RetailDetail

Colruyt mag niet bouwen in Itterbeek

Colruyt mag niet bouwen in Itterbeek
Shutterstock

Colruyt mag na een lange procedureslag toch geen winkel openen in Itterbeek. Daar was protest tegen gekomen van een buurtcomité, dat nu het pleit gewonnen heeft. De eerste plannen dateerden al van 2009.

Mobiliteit

Colruyt had het plan opgevat om in Itterbeek aan de Herdebeekstraat een grote winkel te bouwen. Het had daarvoor ook al een bouwvergunning gekregen, maar daar kwam al snel heel wat protest tegen vanuit de buurt. Buurtbewoners hadden vooral problemen met de grootte van de winkel, die niet overeenstemde met de rest van de omgeving, en de verkeersdrukte die de vestiging van Colruyt met zich mee zou brengen.

 

Oorspronkelijk besloot het gemeentebestuur mee te gaan in het protest en kwam er een licht aangepast plan voor de winkel, waarbij onder andere de straat zou verbreed worden. Dat was voor het buurtcomité echter niet voldoende en zo ontspon een jarenlange procedureslag. In 2015 werd de bouwvergunning zo al vernietigd door de Raad van Vergunningsbetwistingen en na beroep van Colruyt is die vernietiging nu bevestigd, waardoor er definitief geen nieuwe supermarkt komt in de buurt.

 

“Ongepast”

“Eindelijk valt het doek over deze ongepaste bouwaanvraag. De gang van zaken in het Colruyt-dossier deed ons meerdere keren de wenkbrauwen fronsen. We kunnen er een spannend boek over schrijven. Hopelijk trekken de betrokken diensten voor ruimtelijke ordening en het gemeentebestuur lessen uit dit verhaal. Een informatie- en inspraakronde vóór het indienen van dergelijk groot project had veel onheil kunnen voorkomen”, meent het comité.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.