Colruyt mag niet bouwen in Itterbeek | RetailDetail

Colruyt mag niet bouwen in Itterbeek

Colruyt mag niet bouwen in Itterbeek
Shutterstock

Colruyt mag na een lange procedureslag toch geen winkel openen in Itterbeek. Daar was protest tegen gekomen van een buurtcomité, dat nu het pleit gewonnen heeft. De eerste plannen dateerden al van 2009.

Mobiliteit

Colruyt had het plan opgevat om in Itterbeek aan de Herdebeekstraat een grote winkel te bouwen. Het had daarvoor ook al een bouwvergunning gekregen, maar daar kwam al snel heel wat protest tegen vanuit de buurt. Buurtbewoners hadden vooral problemen met de grootte van de winkel, die niet overeenstemde met de rest van de omgeving, en de verkeersdrukte die de vestiging van Colruyt met zich mee zou brengen.

 

Oorspronkelijk besloot het gemeentebestuur mee te gaan in het protest en kwam er een licht aangepast plan voor de winkel, waarbij onder andere de straat zou verbreed worden. Dat was voor het buurtcomité echter niet voldoende en zo ontspon een jarenlange procedureslag. In 2015 werd de bouwvergunning zo al vernietigd door de Raad van Vergunningsbetwistingen en na beroep van Colruyt is die vernietiging nu bevestigd, waardoor er definitief geen nieuwe supermarkt komt in de buurt.

 

“Ongepast”

“Eindelijk valt het doek over deze ongepaste bouwaanvraag. De gang van zaken in het Colruyt-dossier deed ons meerdere keren de wenkbrauwen fronsen. We kunnen er een spannend boek over schrijven. Hopelijk trekken de betrokken diensten voor ruimtelijke ordening en het gemeentebestuur lessen uit dit verhaal. Een informatie- en inspraakronde vóór het indienen van dergelijk groot project had veel onheil kunnen voorkomen”, meent het comité.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top