Colruyt neemt 2.000 extra coronamedewerkers aan

Medewerkers aan kassa in winkel Colruyt
Foto: Colruyt Group

Colruyt Group werft nog 2.000 extra tijdelijke werknemers aan. Speciale aandacht gaat naar mensen uit “zwaar getroffen” sectoren door de coronacrisis, zoals de cultuur- of evenementbranche.

 

“Maatschappelijke rol vervullen”

Om mee de gevolgen van de coronapandemie te helpen opvangen, is Colruyt Group op zoek naar nog 2.000 bijkomende arbeidskrachten. Dat komt door de algemene stijging van de activiteiten, lees: de grote drukte naar de eindejaarsperiode toe, maar ook houdt de retailer rekening met meer afwezigheden. De groep voelt nu al de gevolgen van de vele besmettingen. Bestaande medewerkers zullen ongetwijfeld nog in quarantaine moeten, zoals het hele team van de Colruyt-winkel in Anderlecht vorige week overkwam.


Vandaag zijn er al 1.100 medewerkers op interimbasis aan de slag. Voor de extra werkkrachten kijkt Colruyt nu in de eerste plaats in de richting van de sectoren die het zwaarst getroffen zijn door de veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de pandemie, zoals de cultuursector en de evenementenbranche. Naar hen toe doet de retailer een “publieke oproep” om de vacatures “extra onder de aandacht te brengen”.


HR-verantwoordelijke Liesbeth Sabbe begrijpt weliswaar dat zo’n oproep kritiek kan uitlokken: “We zijn er ons van bewust dat we niet de enigen zijn die zoeken naar extra ondersteuning. We doen daarom deze oproep zeker met aandacht voor de behoeften van de zorgsector, die alle voorrang verdient. Wij willen echter ook onze eigen maatschappelijke rol kunnen blijven vervullen, namelijk de voedseldistributie verzekeren.” De supermarktgroep zoekt vooral winkelmedewerkers, maar ook mensen voor op de logistieke sites en in de productie-ateliers. Naar verwachting zullen de interimwerkers gemiddeld drie maand kunnen blijven.