Colruyt neemt twee O'Cool-vestigingen over in Wallonië | RetailDetail

Colruyt neemt twee O'Cool-vestigingen over in Wallonië

Colruyt neemt twee O'Cool-vestigingen over in Wallonië

Colruyt Group heeft na zeven eerdere winkels nu nog eens twee vestigingen van de noodlijdende diepvriesketen O'Cool gekocht. De groep bevestigt tevens dat er nog besprekingen lopen rond andere O'Cools.

Twee Spar-winkels erbij in Wallonië

De Halse distributeur heeft zopas een tweede akkoord ondertekend met diepvriesketen O'Cool over de overname van de O'Cool-panden in Sprimont (provincie Luik) en Boussu (in Henegouwen). Ze zullen worden omgebouwd tot vestigingen van Spar Retail. Boussu en Sprimont prijkten al op het lijstje met zes winkels dat de liberale vakbond half december nog de wereld had ingestuurd.

 

Colruyt Group is momenteel ook "in bespreking over de mogelijke overname van andere O'Cool-winkels". Dat zouden dan die van Aubel, Lanaken, Nijvel en Oosterzele kunnen zijn, al wil Colruyt dat pas bevestigen als de deal effectief rond is.

 

Tot nu toe heeft Colruyt al negen voormalige O'Cool-vestigingen overgenomen, want eind november liet de distributeur al weten dat het zeven O'Cool-winkels had gekocht. Door die overnames versnelt Colruyt Group de groei van zijn verschillende winkelformules: die zeven winkels worden immers omgebouwd tot vier vestigingen van Spar Retail, twee van DreamBaby en één van Bio-Planet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top