Colruyt neemt twee O'Cool-vestigingen over in Wallonië | RetailDetail

Colruyt neemt twee O'Cool-vestigingen over in Wallonië

Colruyt neemt twee O'Cool-vestigingen over in Wallonië

Colruyt Group heeft na zeven eerdere winkels nu nog eens twee vestigingen van de noodlijdende diepvriesketen O'Cool gekocht. De groep bevestigt tevens dat er nog besprekingen lopen rond andere O'Cools.

Twee Spar-winkels erbij in Wallonië

De Halse distributeur heeft zopas een tweede akkoord ondertekend met diepvriesketen O'Cool over de overname van de O'Cool-panden in Sprimont (provincie Luik) en Boussu (in Henegouwen). Ze zullen worden omgebouwd tot vestigingen van Spar Retail. Boussu en Sprimont prijkten al op het lijstje met zes winkels dat de liberale vakbond half december nog de wereld had ingestuurd.

 

Colruyt Group is momenteel ook "in bespreking over de mogelijke overname van andere O'Cool-winkels". Dat zouden dan die van Aubel, Lanaken, Nijvel en Oosterzele kunnen zijn, al wil Colruyt dat pas bevestigen als de deal effectief rond is.

 

Tot nu toe heeft Colruyt al negen voormalige O'Cool-vestigingen overgenomen, want eind november liet de distributeur al weten dat het zeven O'Cool-winkels had gekocht. Door die overnames versnelt Colruyt Group de groei van zijn verschillende winkelformules: die zeven winkels worden immers omgebouwd tot vier vestigingen van Spar Retail, twee van DreamBaby en één van Bio-Planet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".