Colruyt neemt twee O'Cool-vestigingen over in Wallonië

Colruyt neemt twee O'Cool-vestigingen over in Wallonië

Colruyt Group heeft na zeven eerdere winkels nu nog eens twee vestigingen van de noodlijdende diepvriesketen O'Cool gekocht. De groep bevestigt tevens dat er nog besprekingen lopen rond andere O'Cools.

Twee Spar-winkels erbij in Wallonië

De Halse distributeur heeft zopas een tweede akkoord ondertekend met diepvriesketen O'Cool over de overname van de O'Cool-panden in Sprimont (provincie Luik) en Boussu (in Henegouwen). Ze zullen worden omgebouwd tot vestigingen van Spar Retail. Boussu en Sprimont prijkten al op het lijstje met zes winkels dat de liberale vakbond half december nog de wereld had ingestuurd.

 

Colruyt Group is momenteel ook "in bespreking over de mogelijke overname van andere O'Cool-winkels". Dat zouden dan die van Aubel, Lanaken, Nijvel en Oosterzele kunnen zijn, al wil Colruyt dat pas bevestigen als de deal effectief rond is.

 

Tot nu toe heeft Colruyt al negen voormalige O'Cool-vestigingen overgenomen, want eind november liet de distributeur al weten dat het zeven O'Cool-winkels had gekocht. Door die overnames versnelt Colruyt Group de groei van zijn verschillende winkelformules: die zeven winkels worden immers omgebouwd tot vier vestigingen van Spar Retail, twee van DreamBaby en één van Bio-Planet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Tot nu toe waren de afdelingen nog apart actief.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

07/12/2017

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, verneemt RetailDetail. De opening is wel nog niet voor morgen.

Back to top