Colruyt neemt twee O'Cool-vestigingen over in Wallonië

Colruyt neemt twee O'Cool-vestigingen over in Wallonië

Colruyt Group heeft na zeven eerdere winkels nu nog eens twee vestigingen van de noodlijdende diepvriesketen O'Cool gekocht. De groep bevestigt tevens dat er nog besprekingen lopen rond andere O'Cools.

Twee Spar-winkels erbij in Wallonië

De Halse distributeur heeft zopas een tweede akkoord ondertekend met diepvriesketen O'Cool over de overname van de O'Cool-panden in Sprimont (provincie Luik) en Boussu (in Henegouwen). Ze zullen worden omgebouwd tot vestigingen van Spar Retail. Boussu en Sprimont prijkten al op het lijstje met zes winkels dat de liberale vakbond half december nog de wereld had ingestuurd.

 

Colruyt Group is momenteel ook "in bespreking over de mogelijke overname van andere O'Cool-winkels". Dat zouden dan die van Aubel, Lanaken, Nijvel en Oosterzele kunnen zijn, al wil Colruyt dat pas bevestigen als de deal effectief rond is.

 

Tot nu toe heeft Colruyt al negen voormalige O'Cool-vestigingen overgenomen, want eind november liet de distributeur al weten dat het zeven O'Cool-winkels had gekocht. Door die overnames versnelt Colruyt Group de groei van zijn verschillende winkelformules: die zeven winkels worden immers omgebouwd tot vier vestigingen van Spar Retail, twee van DreamBaby en één van Bio-Planet.

Tags: