Colruyt nog steeds de goedkoopste, maar verschil wordt kleiner

Colruyt nog steeds de goedkoopste, maar verschil wordt kleiner

Uit onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat Colruyt nog steeds de goedkoopste supermarkt in België is. Het verschil met Albert Heijn wordt wel kleiner, Delhaize-zusje Red Market vervolledigt het podium.

Goedkoopste huismerken bij Leader Price

In het klassement van merkproducten moet Colruyt wel Red Market naast zich dulden. Albert Heijn komt zo op een derde plaats terecht: bij de Nederlandse supermarktketen zijn de merkproducten 2% duurder.

 

Bij de witte producten heeft Colruyt wel op zijn eentje de leiding. Op de tweede plaats komt Leader Price, terwijl de witte producten bij Albert Heijn 4% duurder zijn dan Colruyt. Op vlak van huismerken is Leader Price dan weer het goedkoopste: bij Colruyt zijn de huismerken 6% duurder, bij Albert Heijn is dat 7%.

 

Over de drie categorieën heen is Colruyt de goedkoopste. Albert Heijn strandt net als vorig jaar op de tweede plaats en is 2% duurder dan Colruyt, Red Market is 4% duurder en komt zo op de derde plaats. De duurste supermarkten zijn Intermarché, Match en Smatch: daar liggen de prijzen 14 tot 15% hoger dan bij Colruyt. Voor het onderzoek bezocht Test-Aankoop 710 supermarkten van twintig verschillende ketens en het vergeleek in totaal 118.000 prijzen.

 

Meest tevreden over Bio-Planet

Het magazine had nog meer goed nieuws voor Colruyt, want ook de tevredenheidsprijs ging naar een keten uit de Halse groep. In de allereerste tevredenheidsenquête van Test-Aankoop kwam Bio-Planet naar voor als de grote winnaar. Op de laatste plaats vinden we daar Carrefour Express.