Colruyt plant vierde Cru in Dilbeekse brouwerij

Colruyt plant vierde Cru in Dilbeekse brouwerij
Cru (Facebook)

In de zomer van 2021 opent Colruyt Group een vierde Cru-versmarkt in Dilbeek. De premiumformule krijgt onderdak in de voormalige Eylenbosch-brouwerij, die momenteel grondig gerenoveerd wordt.

 

"Veel passage"

Half oktober kondigde Colruyt al aan plannen te hebben voor een vierde Cru in de rand rond Brussel. Nu zijn er meer details bekendgemaakt: de winkel komt in de negentiende-eeuwse geuze- en lambiekbrouwerij Eylenbosch, en zal in de zomer van 2021 de deuren openen. Momenteel wordt het gebouw grondig gerenoveerd en in ere hersteld, met respect voor de historiek ervan.

 

Businessunitmanager Jo Spiegeleer vindt de locatie van Dilbeek, net ten westen van Brussel, ideaal en denkt er "veel potentiële klanten [te] kunnen bereiken." "De Eylenbosch-site in Dilbeek is bovendien ideaal gelegen langs de drukke Ninoofsesteenweg en is van op kilometers afstand te zien. Een locatie met veel passage, dus."

 

Unieke locaties

De overdekte markt zal ongeveer 800 m² groot zijn en zal veel aandacht bieden aan verse en lokale producten. Er komt ook een eethoek met terras, waar klanten een aantal producten ter plekke kunnen consumeren.

 

De eerste Cru werd intussen vijf jaar geleden geopend in Overijse, later kwamen daar nog Gent en Antwerpen bij. Ook de andere vestigingen kregen een plaats op unieke locaties. Colruyt wil met de luxeformule vooral nieuwe klanten aantrekken, die de keten moeilijk kan bereiken via Colruyt, Bio-Planet of OKay.