Colruyt rolt project budgetvriendelijke recepten uit | RetailDetail

Colruyt rolt project budgetvriendelijke recepten uit

Colruyt rolt project budgetvriendelijke recepten uit

Het project 'Aan tafel in 1-2-3 euro', het partnership tussen Colruyt en de stad en het OCMW van Kortrijk, wordt positief geëvalueerd en verder uitgerold in België. Een receptenboekje helpt kwetsbare gezinnen om lekker en evenwichtig te koken.

Makkelijk en kindvriendelijk

Colruyt ging twee jaar geleden een partnership aan met de stad en het OCMW van Kortrijk om ouders die kampen met budgettaire problemen, te helpen om lekker en evenwichtig te koken voor hun gezin. Gedurende zes maanden werd het concept in Kortrijk getest bij 144 gezinnen, die om de 2 weken het receptenboekje ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ van Colruyt in de bus kregen.

 

Dat boekje bevat zes gemakkelijke en kindvriendelijke recepten met telkens drie ruime porties, die gegarandeerd niet meer dan 1, 2 of 3 euro per portie kosten. De klant weet vooraf wat hij zal betalen aan de kassa, want in de prijs zijn de volledige verpakkingen inbegrepen, ook al wordt er in het recept een kleinere hoeveelheid gebruikt. Elk recept bevat bovendien tips om restjes van de maaltijd te verwerken.

 

Feedback van de gebruikers bleek uiterst positief en daarom heeft Colruyt nu beslist om het project breder uit te rollen in België. De retailer streeft in elke regio naar een langetermijnsamenwerking met de gemeenten en sociale organisaties. Beide partijen zullen een charter ondertekenen waarbij wederzijdse engagementen worden afgesproken. Colruyt zal het project ook aan de collega-retailers voorstellen bij Comeos, de sectorfederatie van de handel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groenteproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.