Colruyt rolt project budgetvriendelijke recepten uit | RetailDetail

Colruyt rolt project budgetvriendelijke recepten uit

Colruyt rolt project budgetvriendelijke recepten uit

Het project 'Aan tafel in 1-2-3 euro', het partnership tussen Colruyt en de stad en het OCMW van Kortrijk, wordt positief geëvalueerd en verder uitgerold in België. Een receptenboekje helpt kwetsbare gezinnen om lekker en evenwichtig te koken.

Makkelijk en kindvriendelijk

Colruyt ging twee jaar geleden een partnership aan met de stad en het OCMW van Kortrijk om ouders die kampen met budgettaire problemen, te helpen om lekker en evenwichtig te koken voor hun gezin. Gedurende zes maanden werd het concept in Kortrijk getest bij 144 gezinnen, die om de 2 weken het receptenboekje ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ van Colruyt in de bus kregen.

 

Dat boekje bevat zes gemakkelijke en kindvriendelijke recepten met telkens drie ruime porties, die gegarandeerd niet meer dan 1, 2 of 3 euro per portie kosten. De klant weet vooraf wat hij zal betalen aan de kassa, want in de prijs zijn de volledige verpakkingen inbegrepen, ook al wordt er in het recept een kleinere hoeveelheid gebruikt. Elk recept bevat bovendien tips om restjes van de maaltijd te verwerken.

 

Feedback van de gebruikers bleek uiterst positief en daarom heeft Colruyt nu beslist om het project breder uit te rollen in België. De retailer streeft in elke regio naar een langetermijnsamenwerking met de gemeenten en sociale organisaties. Beide partijen zullen een charter ondertekenen waarbij wederzijdse engagementen worden afgesproken. Colruyt zal het project ook aan de collega-retailers voorstellen bij Comeos, de sectorfederatie van de handel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.