Colruyt rolt project budgetvriendelijke recepten uit

Colruyt rolt project budgetvriendelijke recepten uit

Het project 'Aan tafel in 1-2-3 euro', het partnership tussen Colruyt en de stad en het OCMW van Kortrijk, wordt positief geëvalueerd en verder uitgerold in België. Een receptenboekje helpt kwetsbare gezinnen om lekker en evenwichtig te koken.

Makkelijk en kindvriendelijk

Colruyt ging twee jaar geleden een partnership aan met de stad en het OCMW van Kortrijk om ouders die kampen met budgettaire problemen, te helpen om lekker en evenwichtig te koken voor hun gezin. Gedurende zes maanden werd het concept in Kortrijk getest bij 144 gezinnen, die om de 2 weken het receptenboekje ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ van Colruyt in de bus kregen.

 

Dat boekje bevat zes gemakkelijke en kindvriendelijke recepten met telkens drie ruime porties, die gegarandeerd niet meer dan 1, 2 of 3 euro per portie kosten. De klant weet vooraf wat hij zal betalen aan de kassa, want in de prijs zijn de volledige verpakkingen inbegrepen, ook al wordt er in het recept een kleinere hoeveelheid gebruikt. Elk recept bevat bovendien tips om restjes van de maaltijd te verwerken.

 

Feedback van de gebruikers bleek uiterst positief en daarom heeft Colruyt nu beslist om het project breder uit te rollen in België. De retailer streeft in elke regio naar een langetermijnsamenwerking met de gemeenten en sociale organisaties. Beide partijen zullen een charter ondertekenen waarbij wederzijdse engagementen worden afgesproken. Colruyt zal het project ook aan de collega-retailers voorstellen bij Comeos, de sectorfederatie van de handel.