Colruyt stapt in duurzaam waterbedrijf Robinetto

Shutterstock.com

Colruyt Group neemt een minderheidsbelang in de Gentse start-up Robinetto, die watertapsystemen levert aan horeca, instellingen en bedrijven.

 

Investeren in duurzaamheid

Robinetto werd opgericht in 2018, met als als missie om op zoveel mogelijk plaatsen flessenwater te vervangen door kraantjeswater. Zowel de verpakking als het transport van flessenwater hebben immers een enorme impact op het milieu. De start-up verkoopt en verhuurt watertaps aan horecabedrijven, instellingen en in de evenementensector. Verder biedt de onderneming ook systemen aan om kraantjeswater thuis te filteren.

 

Details over het minderheidsbelang van Colruyt Group in Robinetto zijn niet bekendgemaakt. De investering past binnen het thema duurzaamheid, waar het retailconcern ook al jaren op inzet in zijn winkels. Momenteel test Colruyt al drie waterfilterinstallaties van zijn nieuwe partner om de eigen medewerkers aan te sporen meer kraantjeswater te drinken. “Wie weet kunnen we dankzij de knowhow van Robinetto binnenkort zelf water zuiveren en gebruiken in onze productievestigingen”, zegt woordvoerster Hanne Poppe in De Tijd.

 

De voorbije maanden heeft de retailer al verschillende opvallende investeringen gedaan, onder meer in fitnessketen JIMS en onlineapotheek Newpharma. “Een hedendaagse winkelier moet zich diversifiëren met activiteiten, zonder de link met zijn kernactiviteiten te verliezen”, aldus Poppe. “Met JIMS en Newpharma willen we inspelen op het thema gezondheid, dat ook in onze winkels belangrijk is.”