Colruyt start met ochtend- en avondwerk voor online boodschappen

Colruyt Group

Sinds begin deze maand loopt bij Colruyt een test rond ochtend- en avondwerk. Bedoeling is om buiten de openinguren van de winkels bestellingen rond te halen voor Collect & Go.

 

Lange onderhandelingen

Aan de test bij de supermarktketen gaan ruim twee jaar onderhandelingen met de vakbonden vooraf, schrijft De Standaard. Maar nu is er dus toch een akkoord gevonden rond ochtend- en avondwerk. Het laat Colruyt toe om voor en na de openingsuren van de winkel toch boodschappen voor Collect & Go te verzamelen. Werknemers kunnen op vrijwillige basis in het syteem stappen en aldus kiezen voor een vroege (beginnen om 5u) of late shift (stoppen om 22u).

 

Colruyt wil vooral vermijden dat het winkelend personeel de klanten in de weg loopt, schrijft De Tijd. Door de stijgende populariteit van online shoppen, moeten er steeds meer bestellingen in de winkels worden rondgehaald. Dat zal vanaf nu vooral buiten de openingsuren van winkels gebeuren.

 

Bij concurrenten Delhaize en Carrefour speelt dat probleem minder, omdat beide retailers hun bestellingen klaarzetten in speciale magazijnen. Ook Colruyt bouwt in Londerzeel een nieuw e-commercemagazijn, maar wil ook boodschappen blijven verzamelen in de winkels. Dat laatste zou nog steeds het efficiëntst zijn.