Colruyt-team in Anderlecht volledig in quarantaine

Klanten schuiven aan voor winkel Colruyt tijdens coronacrisis
Foto: Joeri Mostmans / Shutterstock.com

Het hele team van de Colruyt-supermarkt in Anderlecht moet in quarantaine, nadat zeven medewerkers op korte tijd besmet raakten. Woensdag moest de winkel daardoor dicht blijven.

 

Vervangteam in de bres

Wie woensdag boodschappen wilde doen in de Colruyt ‘Veeweyde’ in Anderlecht, stond voor een gesloten deur. De winkel moest onverwacht dicht blijven, nadat binnen een kort tijdsbestek liefst zeven medewerkers positief testten op Covid-19. In overleg met het hoofdkantoor en de bedrijfsarts is het hele team van de winkel nu in quarantaine geplaatst.


Donderdag kan de winkel, die volgens Bruzz een van de grotere in de regio Brussel is, wel weer gewoon opengaan: er gaat een vervangteam aan de slag. Eerst komt ook nog een reinigingsteam de winkel desinfecteren. Colruyt Group vraagt klanten naar aanleiding van de lokale uitbraak nog eens om de hygiënemaatregelen strikt toe te passen.


Vakbond ACV Puls wijst er net vandaag op dat retailmedewerkers al sinds dag één in de vuurlinie staan en erg bang zijn voor besmettingen, zeker naar de drukke eindejaarperiode toe. De personeelsvertegenwoordigers vragen de voorschriften in de winkels opnieuw te verstrengen.