Colruyt vergroot aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen

Colruyt verdrievoudigt aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen

Colruyt verdrievoudigt aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen
Colruyt

Supermarktketen Colruyt breidt het aantal afhaalpunten voor zijn Lekker Koken-maaltijdbox uit van 23 tot 71, verspreid over het hele land. Tot dusver konden enkel klanten in het noorden van het land de box verkrijgen bij hun Collect&Go-afhaalpunt.

 

Versnelde uitrol afhaalpunten

De maaltijdbox van Colruyt is sinds 25 oktober vorig jaar op de markt, maar tot nog toe konden enkel klanten in 23 noordelijke winkels hier makkelijk gebruik van maken. Positieve reacties van klanten stimuleren de supermarktketen nu om het aantal afhaalpunten voor de maaltijdbox versneld op te drijven van 23 naar 71, zo meldt een persbericht. Ook klanten in Wallonië en Brussel kunnen vanaf nu de box, samen met de wekelijkse boodschappen, afhalen bij het afhaalpunt van hun keuze.

 

Colruyt kiest er bewust voor om de afhaalpunten van zijn eigen online boodschappenservice, Collect&Go, in te zetten voor de maaltijdboxen. "Het voordeel daarvan is dat de klanten hun maaltijdbox samen met hun gewone boodschappen, zoals water, fruit en wc-papier, kunnen reserveren en afhalen bij Collect&Go", zegt marketingdirecteur Guy Elewaut.

 

Nieuwe trend

De maaltijdbox van Colruyt is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen en bevat alle ingrediënten en receptfiches voor drie tot vier kindvriendelijke, eenvoudig te bereiden maaltijden. Elke maandag worden de recepten vervangen door drie nieuwe, die klanten een week op voorhand kunnen raadplegen via de website.

 

Colruyt is niet de enige retailer die klanten een snelle maar voedzame maaltijdformule aanbiedt in de vorm van een af te halen maaltijdbox: ook Delhaize en Carrefour zijn al op de kar van de laatste voedingstrend gesprongen. Een groot succes blijkt de formule nog niet te zijn, al wijst de versnelde uitrol van het aantal afhaalpunten bij Colruyt erop dat de maaltijdbox in de lift zit.

 

De maaltijdboxen van Colruyt kosten tussen 52 en 59 euro en kunnen de dag na bestelling al opgehaald worden bij de 71 deelnemende afhaalpunten van Collect&Go.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top