Colruyt vergroot aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen

Colruyt verdrievoudigt aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen

Colruyt verdrievoudigt aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen
Colruyt

Supermarktketen Colruyt breidt het aantal afhaalpunten voor zijn Lekker Koken-maaltijdbox uit van 23 tot 71, verspreid over het hele land. Tot dusver konden enkel klanten in het noorden van het land de box verkrijgen bij hun Collect&Go-afhaalpunt.

 

Versnelde uitrol afhaalpunten

De maaltijdbox van Colruyt is sinds 25 oktober vorig jaar op de markt, maar tot nog toe konden enkel klanten in 23 noordelijke winkels hier makkelijk gebruik van maken. Positieve reacties van klanten stimuleren de supermarktketen nu om het aantal afhaalpunten voor de maaltijdbox versneld op te drijven van 23 naar 71, zo meldt een persbericht. Ook klanten in Wallonië en Brussel kunnen vanaf nu de box, samen met de wekelijkse boodschappen, afhalen bij het afhaalpunt van hun keuze.

 

Colruyt kiest er bewust voor om de afhaalpunten van zijn eigen online boodschappenservice, Collect&Go, in te zetten voor de maaltijdboxen. "Het voordeel daarvan is dat de klanten hun maaltijdbox samen met hun gewone boodschappen, zoals water, fruit en wc-papier, kunnen reserveren en afhalen bij Collect&Go", zegt marketingdirecteur Guy Elewaut.

 

Nieuwe trend

De maaltijdbox van Colruyt is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen en bevat alle ingrediënten en receptfiches voor drie tot vier kindvriendelijke, eenvoudig te bereiden maaltijden. Elke maandag worden de recepten vervangen door drie nieuwe, die klanten een week op voorhand kunnen raadplegen via de website.

 

Colruyt is niet de enige retailer die klanten een snelle maar voedzame maaltijdformule aanbiedt in de vorm van een af te halen maaltijdbox: ook Delhaize en Carrefour zijn al op de kar van de laatste voedingstrend gesprongen. Een groot succes blijkt de formule nog niet te zijn, al wijst de versnelde uitrol van het aantal afhaalpunten bij Colruyt erop dat de maaltijdbox in de lift zit.

 

De maaltijdboxen van Colruyt kosten tussen 52 en 59 euro en kunnen de dag na bestelling al opgehaald worden bij de 71 deelnemende afhaalpunten van Collect&Go.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!