Colruyt verkoopt zelftesten voor Covid-19 aan stuntprijzen

Shutterstock

Colruyt gooit zich op de markt van de zelftesten voor het coronavirus: vanaf donderdag zijn ze in de winkels te koop voor 3,5 euro per stuk. Het is nog maar de derde Belgische supermarktketen die de zelftesten verkoopt.

 

Helft van de prijs

Door de verstrengde coronamaatregelen is er momenteel een heuse run op zelftesten, zeker met het oog op het komende sinterklaasweekend en de feestdagen. Daarom gaat nu ook supermarktketen Colruyt de zelftesten aanbieden. Opvallend is vooral de prijs waartegen Colruyt de tests verkoopt: de keten uit Halle rekent 3,5 euro per stuk aan. Bij apothekers bedraagt de prijs 7 à 8 euro, online zijn zelftesten vanaf 5 euro te vinden.

 

Colruyt is een van de eerste retailers die de Covid-testen in het assortiment opneemt. Tot nu toe was supermarktketen Alvo zowat de enige: die verkoopt ze sinds begin november. Daar kosten ze 6,5  euro per stuk, maar ze vliegen volgens zaakvoerder Wouter Verhoeven de deur uit. In de Delhaize-vestiging van Quartier Bleu in Hasselt loopt een actie met zelftesten, weet het Nieuwsblad, maar daar loopt het nog niet storm. Ook bij Match en Smatch zijn ze verkrijgbaar. 

 

Als drogisterijketen verkoopt ook Kruidvat de tests, online zijn ze te vinden bij (para)farmaciesites zoals Colruyt-dochter Newpharma. Uit een rondvraag vorige week bleek dat de Belgische supermarkten nog geen plannen hadden om de zelftesten op te nemen in hun assortiment. De laatste dagen kwam echter steeds meer vraag naar zelftesten bij Colruyt, vandaar de beslissing in Halle. Het wordt afwachten of nu ook de andere ketens overstag gaan en er een heuse concurrentiestrijd van komt.