Colruyt zkt. bioboer om het hof te maken

Jean-Pierre Mouton en Marleen Masson, de (voormalige) eigenaars van Het Zilverleen
Foto: Jean-Pierre Mouton en Marleen Masson

Colruyt Group heeft haar leverancier Het Zilverleen, een bioboerderij in het West-Vlaamse Alveringem met 25 hectare aan biogronden, overgekocht. De supermarktgroep zoekt nu nog een boer om de gronden te bewerken.

 

Colruyt koopt eigen bioleverancier

Colruyt Group wil haar eigen bevoorrading van lokale biogroenten verzekeren, aangezien de vraag ernaar blijft stijgen. De groep uit Halle neemt daarom de bioboerderij Het Zilverleen, vandaag al een vaste leverancier van de retailer, over. Het koppel Marleen Masson en Jean-Pierre Mouton zocht een overnemer en aangezien al zo’n 70% van hun teelt bij Colruyt en Bio-Planet wordt verkocht, was Colruyt Group uiteindelijk een voor de hand liggende keuze. 

 

Colruyt Group is immers al een tijdje nieuwe partnerschappen in de landbouw en agrovoedingssector aan het opzetten. De retailer sloot in het verleden al rechtstreekse partnerschappen af om nieuwe appelsoorten te ontwikkelen en momenteel loopt een Belgisch aardappelproject met negen verschillende telers. “We staan open voor nieuwe samenwerkingsvormen in de keten. Met meerdere schakels indien nodig, meer direct met producenten als het kan. Voor ons kadert dit in onze wil om duurzaam te ondernemen, ook in en met de agrovoedingssector”, zegt Stefan Goethaert, verantwoordelijke voor de landbouwstrategie van Colruyt Group.

 

Nu gaat de supermarktgroep op zoek naar een bioboer met ervaring, die het landbouwbedrijf wil uitbaten. Het is dus niet de bedoeling dat Colruyt zelf gaat boeren of iemand in loondienst neemt, wel om samen te werken met een zelfstandige uitbater.