Conflict bij Groupe Mestdagh: geen verzoening, wel stakingen

Foto RetailDetail

De verzoeningsvergadering tussen vakbonden en directie van de Groupe Mestdagh heeft afgelopen maandag geen resultaat opgeleverd. De Carrefour Market-winkels van de Waalse groep blijven komende donderdag, vrijdag en zaterdag wellicht gesloten.

 

Geen akkoord over polyvalentie

Hoewel de vergadering duurde tot ’s avonds, zijn directie en vakbonden uit elkaar gegaan zonder een akkoord, zo meldt RTBF. Er was maar één agendapunt: de polyvalentie die de directie vraagt van de winkelmedewerkers. Precies op dat punt vinden de sociale partners al maanden geen overeenkomst. Een volgende bijeenkomst met de sociaal bemiddelaar is gepland op woensdagmiddag. Intussen echter houden de vakbonden vast aan hun stakingsaanzegging voor donderdag, vrijdag en zaterdag.

 

Het sociale conflict bij Groupe Mestdagh, met 83 supermarkten de grootste franchisepartner van Carrefour Belgium, sleept al aan sinds mei van dit jaar. De verlieslatende groep wil 340 mensen laten afvloeien en een efficiëntere werkorganisatie invoeren. Dat stuit op heftig verzet.