Conserverie la belle-iloise komt naar België

Conserverie la belle-iloise komt naar België

Conserverie la belle-iloise, een Franse producent van sardines, tonijn en makreel in conservenblik of als aperitiefhapje, komt naar ons land. De winkelketen opent in mei een eerste vestiging in Nieuwpoort. Dat is niet toevallig, want ook in Frankrijk liggen alle winkels van de keten aan zee.

Het familiebedrijf werd opgericht in 1932 en produceert niet alleen vis in blik en aanverwante producten (zoals vissoep en -broodspreads), maar verkoopt die ook rechtstreeks via een netwerk van 51 vestigingen in Frankrijk. De winkels bevinden zich allemaal in een kuststad aan de Noordzee, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Conserverie la belle-iloise bestrijkt zo de hele Franse kuststrookvan Le Touquet in het Noorden tot Saint-Jean-de-Luz bij de Spaanse grens en van Hyères in de Var tot Menton vlakbij Italië.

 

Nieuwpoort... om te beginnen

De conservengroep annex winkelketen onder leiding van Caroline Le Branchu (kleindochter van de stichter Geroges Hilliet) waagt zich nu voor het eerst buiten de landsgrenzen. De Bretoenen kozen voor Nieuwpoort als uitvalsbasis om "de verovering van België te starten". Op hoeveel vestigingen Conserverie la belle-iloise mikt, is nog niet geweten. De eerste vestiging komt alvast aan de Albert 1-laan 192 in Nieuwpoort en opent in mei de deuren. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top