Consumptie rundsvlees moet met helft omlaag

Consumptie rundsvlees moet met helft omlaag
http://www.shutterstock.com/pic-54088435/stock-photo-a-line-of-farm-calves-eating-green-grass-fodder.html?src=2F5s5mm-Gy5KHzWloqnMLw-1-4

Volgens een studie van de Zweedse technische universiteit Chalmers moet de consumptie van rundsvlees met de helft omlaag om de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie te halen. De EU wil dat de uitstoot van schadelijke gassen tegen 2050 met 50% daalt.

Kleine impact voedselverspilling

Uit verschillende scenario’s in de studie blijkt dat het vrijwel onvermijdelijk is om de consumptie van runds- en schapenvlees met de helft terug te schroeven. Het aanpakken van voedselverspilling zou dan weer slechts een kleine impact hebben op het klimaat: in het meest optimistische scenario zou het terugdringen van voedselverspilling de uitstoot van schadelijke gassen met slechts 1 tot 3% laten dalen. De veestapel is dan weer goed voor 75% van alle schadelijke uitstoot in verband met voeding.

 

Een andere studie van de University of Virginia toont dan weer dat consumenten misschien hun dieet zouden aanpassen als er labels op producten komen die aantonen wat de impact van het product op het milieu is. Zo kan de consument vergelijken welke producten het grootste effect hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top