Consumptie rundsvlees moet met helft omlaag

Consumptie rundsvlees moet met helft omlaag
http://www.shutterstock.com/pic-54088435/stock-photo-a-line-of-farm-calves-eating-green-grass-fodder.html?src=2F5s5mm-Gy5KHzWloqnMLw-1-4

Volgens een studie van de Zweedse technische universiteit Chalmers moet de consumptie van rundsvlees met de helft omlaag om de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie te halen. De EU wil dat de uitstoot van schadelijke gassen tegen 2050 met 50% daalt.

Kleine impact voedselverspilling

Uit verschillende scenario’s in de studie blijkt dat het vrijwel onvermijdelijk is om de consumptie van runds- en schapenvlees met de helft terug te schroeven. Het aanpakken van voedselverspilling zou dan weer slechts een kleine impact hebben op het klimaat: in het meest optimistische scenario zou het terugdringen van voedselverspilling de uitstoot van schadelijke gassen met slechts 1 tot 3% laten dalen. De veestapel is dan weer goed voor 75% van alle schadelijke uitstoot in verband met voeding.

 

Een andere studie van de University of Virginia toont dan weer dat consumenten misschien hun dieet zouden aanpassen als er labels op producten komen die aantonen wat de impact van het product op het milieu is. Zo kan de consument vergelijken welke producten het grootste effect hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Unilever reorganiseert Field Sales-team in België

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar Retail Field Sales-team, de winkelvertegenwoordigers van de FMCG-producent. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Back to top