Consumptie rundsvlees moet met helft omlaag

Consumptie rundsvlees moet met helft omlaag
http://www.shutterstock.com/pic-54088435/stock-photo-a-line-of-farm-calves-eating-green-grass-fodder.html?src=2F5s5mm-Gy5KHzWloqnMLw-1-4

Volgens een studie van de Zweedse technische universiteit Chalmers moet de consumptie van rundsvlees met de helft omlaag om de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie te halen. De EU wil dat de uitstoot van schadelijke gassen tegen 2050 met 50% daalt.

Kleine impact voedselverspilling

Uit verschillende scenario’s in de studie blijkt dat het vrijwel onvermijdelijk is om de consumptie van runds- en schapenvlees met de helft terug te schroeven. Het aanpakken van voedselverspilling zou dan weer slechts een kleine impact hebben op het klimaat: in het meest optimistische scenario zou het terugdringen van voedselverspilling de uitstoot van schadelijke gassen met slechts 1 tot 3% laten dalen. De veestapel is dan weer goed voor 75% van alle schadelijke uitstoot in verband met voeding.

 

Een andere studie van de University of Virginia toont dan weer dat consumenten misschien hun dieet zouden aanpassen als er labels op producten komen die aantonen wat de impact van het product op het milieu is. Zo kan de consument vergelijken welke producten het grootste effect hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Back to top