Continental Foods (bijna) in Spaanse handen

Continental Foods

Continental Foods, de voedingsgroep boven merken als Devos & Lemmens, Royco en Liebig, komt in Spaanse handen. De familiale voedingsgroep Agrolimen uit Barcelona is "exclusieve eindonderhandelingen" gestart met investeringsfonds CVC.

 

Lucratieve deal

 

Even terug in de tijd: half oktober 2017 raakte bekend dat het Spaanse voedingsbedrijf GB Foods, een dochter van Agrolimen, een bod zou uitbrengen op Continental Foods. Het bedrijf was eerder dat jaar door eigenaar CVC in de etalage gezet. Twee maanden later sprongen de onderhandelingen af: de kloof tussen de vraagprijs en het bod bleef te groot en de politieke onzekerheid over de mogelijke afscheuring van Catalonië gooide ook roet in het eten.

 

Nu lijken beide partijen elkaar wel te vinden: GB Foods bevestigt in een persbericht dat het een formeel bod heeft uitgebracht. Het is niet bekend hoe hoog dat bod is, maar volgens De Tijd zouden de Catalanen bereid zijn 900 miljoen euro op tafel te leggen voor het bedrijf met hoofdzetel en fabriek in Puurs. “Dat is twee keer meer dan de prijs die het investeringsfonds betaalde bij zijn instap. CVC kreeg daarbovenop ook ruim 200 miljoen euro aan dividenden uitgekeerd”, rekent de zakenkrant voor.

 

Geografisch complementair

GB Foods en Continental Foods zijn geografisch bijzonder complementair: de Spanjaarden zijn actief in Spanje, Italië, Nederland, Oost-Europa en dertig landen in Afrika en het Midden-Oosten, terwijl Continental Foods aanwezig is in België, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië.

 

Met een omzet van 758 miljoen euro is GB Foods bijna dubbel zo groot als Continental Foods, dat zo’n 400 miljoen euro per jaar realiseert. Behalve Devos & Lemmens, Royco en Liebig heeft de groep ook nog Aïki Noodles (snacks), De Blauwe Hand (azijn), Imperial (bakproducten) en V8 (groentesappen) in portefeuille.