Cora brengt tweedehandskleren naar de hypermarkt

sylv1rob1 / Shutterstock.com

Na Frankrijk pakt Cora nu ook in België uit met tweedehandskleding. Elke hypermarkt krijgt een afdeling met tweedehands, waarvoor klanten ook zelf oude kleren kunnen binnenbrengen.

 

Tweedehandse dressing

Cora lanceert ‘Mon Dressing d’occasion(s)’, een initiatief voor tweedehandskleren. In elke hypermarkt van de winkelketen is voortaan een aanbod tweedehandskleding te vinden, in samenwerking met recyclagepartner PATATAM. Ook het aanbod komt van klanten zelf: wie kleding binnenbrengt krijgt daar 5 euro voor.


In de hypermarkten kunnen klanten zakken krijgen om hun oude kleding in te stoppen, waarna ze hun schenking kunnen registreren op de website. De inzameling gebeurt via pakketpunten van Mondial Relay. In Frankrijk loopt het project al sinds eind december, nu komt het ook naar België en Luxemburg.

 

Nieuw consumptiemodel

Voor Cora dient de lancering een dubbel doel: “Wij ondersteunen de koopkracht van onze klanten door een meer verantwoorde consumptie mogelijk te maken. Een nieuw sterk engagement van Cora voor een maatschappelijkere aanpak”, zegt Olivier Haller, CEO van de keten in België en Luxemburg, op LinkedIn. Klanten betalen 8 euro voor een jurkje, 2 euro voor kindershirts en 5 euro voor een babybroek.


Tegelijk past het project ook in een nieuw consumptiemodel, dat de circulaire economie, korte keten en de strijd tegen verspilling met elkaar verbindt.