Cora levert via Uber Eats

Foto: YURII MASLAK / Shutterstock.com

Hypermarktketen Cora gaat de samenwerking aan met Uber Eats: klanten in Brussel kunnen online boodschappen bestellen via de app, fietskoeriers leveren binnen het halfuur aan huis.

 

Voor jonger publiek

Vanaf nu kunnen klanten in de buurt van de Cora-hypermarkten in Woluwe en Anderlecht (een beperkt aantal) boodschappen bestellen en die door Uber Eats laten leveren: de fietskoeriers bezorgen binnen de 30 minuten in een straal van iets meer dan drie kilometer. 

 

In de komende maanden wordt de dienst ook uitgerold naar de andere winkels van de keten. Cora heeft zeven vestigingen in Franstalig België. Het is vooral de bedoeling om via de samenwerking met Uber Eats een jonger publiek, met nieuwe consumptiegewoonten, aan te spreken. Voor uitgebreide bestellingen zijn er nog de afhaaldrives van Cora.

 

Het assortiment dat op de app beschikbaar is, blijft dan ook beperkt. Het gaat om een selectie bereide gerechten, verse producten (brood, melk, fruit en zo meer), kruidenierswaren en dagdagelijkse artikelen. Zo zijn ook verzorgingsproducten, zoals deodorant en toiletpapier, of was- en afwasmiddelen te bestellen.

 

Cora wordt in België naar eigen zeggen de eerste supermarktketen in de app van Uber Eats. Dat is opvallend, want eind juli liet de maaltijdleverdienst nog weten voor Carrefour in Brussel en Luik te gaan leveren. In het buitenland werken steeds meer supermarkten en retailers samen met fietskoeriers en maaltijdbezorgers. Zo levert Deliveroo in het Verenigd Koninkrijk voor Morrisons en Aldi, terwijl Carrefour in Frankrijk al met Uber Eats samenwerkt.