Cora stelt nieuwe strategie voor | RetailDetail

Cora stelt nieuwe strategie voor, schrapt 120 jobs

Cora stelt nieuwe strategie voor, schrapt 120 jobs

Supermarktketen Cora heeft een nieuwe strategie voorgesteld voor zijn hypermarkten in België. Die moet zorgen voor kostenbesparing en een omzetverhoging, zonder dat er naakte ontslagen vallen. Zo wil de keten terugveren na een moeilijk jaar.

Betere klantervaring

Een onderdeel van de nieuwe strategie is een commercieel project dat steunt op verschillende pijlers: zo moet de winkelbeleving voor de klanten verbeterd en vereenvoudigd worden. Cora denkt daarbij bijvoorbeeld aan een enkelvoudige wachtrij en gemakkelijkere terugbetalingen.

 

Daarnaast wordt het assortiment aangepakt, met een herindeling van de verkoopruimtes en een grotere focus op verse, traditionele producten. Ook wordt er werk gemaakt van een digitalisering van het aanbod en de verdere ontwikkeling van de omnichannel-aanpak. Tot slot zal ook de communicatie richting de klant gemoderniseerd worden, met onder andere een nieuw ontwerp van de folders en meer digitale communicatie.

 

25 miljoen euro investering

Die veranderingen worden mogelijk gemaakt door de steun van de aandeelhouders, die instaan voor een bijkomende investering van 25 miljoen euro. Cora hoopt zo komaf te maken met het moeilijke jaar 2016, waarin het marktaandeel verloor aan de discounters en online webshops. “De directie van Cora wil de sociale partners, en via hen ook zijn personeel, geruststellen. Cora benadrukt dan ook sterk dat zijn herstelproject geen enkele intentie heeft tot collectief ontslag, verkoop van de onderneming of sluiting van winkels”, staat te lezen in het persbericht.

 

Wel zal de nieuwe organisationele dynamiek, die de afgelopen maanden werd geïntroduceerd, verder worden ontwikkeld. Dat moet zorgen voor een vermindering van de algemene kosten en meer schaalvoordelen. “Voorts wordt er ook gekeken naar de polyvalentie van medewerkers, de afbouw van interims ten voordele van interne werkkrachten en de selectieve vervanging van vertrekkende werknemers.” Daarbij zouden volgens de vakbonden wel 120 banen verdwijnen, al wordt er sterk getwijfeld of er wel voldoende mensen te vinden zijn, die op eigen houtje het bedrijf willen verlaten. Cora voerde immers nog niet zo lang geleden al een herstructurering door, waarbij al een aantal banen sneuvelden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.