Corona lanceert op-elkaar-schroefbare blikjes

Corona introduceert op elkaar schroefbare blikjes
Grupo Modelo

De Mexicaanse brouwer Grupo Modelo heeft een eenvoudig systeem bedacht om blikjes zonder verpakkingsmateriaal tóch bijeen te houden: ze zijn voorzien van schroefdraad.

 

Geen ander materiaal nodig

Een 'sixpack' wordt doorgaans bij elkaar gehouden door ringen van plastic of in het beste geval van karton. Vooral de plastic ringen zijn echter een serieuze bedreiging voor vele vogels en zeedieren. Biermerk Corona heeft nu als eerste een systeem bedacht om blikjes bij elkaar te houden zonder dat er ander verpakkingsmateriaal nodig is: door de blikjes te voorzien van schroefdraad, kan je ze eenvoudig op elkaar schroeven. Het nieuwe systeem kreeg de naam 'Fit Packs' en het ontwerp viel deze week al in de prijzen in Frankrijk.

 

Overigens hoopt Corona dat ook andere producenten het blikje zullen gebruiken: er wordt geen patent aangevraagd voor het ontwerp en het kan dus door iedereen vrij nagemaakt worden.

 

Ook andere drankproducenten ontwikkelden al alternatieven voor de klassieke plastic ringen: Saltwater Brewery uit Florida kwam enkele jaren geleden met verpakkingsmateriaal op basis van tarwe en gerst, die overblijven bij het brouwproces. Dat is niet alleen biologisch afbreekbaar, maar ook eetbaar. Carlsberg gebruikt dan weer recycleerbare lijm om de blikjes te bundelen, waardoor er veel minder plastic nodig is. Een heleboel andere merken, waaronder Guinness, hebben het plastic vervangen door karton.