CRU opent eethoek op Antwerpse Groenplaats

Foto: Colruyt Group

CRU, de premium-versmarkt van Colruyt Group, opent donderdag op de Antwerpse Groenplaats. De vestiging vervangt die in Wijnegem en stelt ook 21 van de voormalige medewerkers tewerk.

 

Beter geschikt voor binnenstad

Na het succes van de binnenstedelijke CRU in Gent opent het concept nu ook een stedelijke vestiging in Antwerpen. De winkel op de Groenplaats (eigenlijk: op de hoek van de Schoenmarkt en de Geefsstraat) stelt ambachten centraal en wordt 765 m² groot.

 

“De Groenplaats is de ideale locatie voor een winkelconcept zoals CRU. Een plein met een ronkende naam, met veel passage, pal in het centrum van de stad. We merkten de voorbije twee jaar op de Kouter in Gent dat we zo een heel divers publiek kunnen aanspreken. Daar rekenen we niet alleen buurtbewoners tot onze vaste klanten, maar ook heel wat dagjesmensen en mensen van net buiten de stad”, manager Jo Spiegeleer. 

 

Het legt meteen ook uit waarom CRU begin januari zijn vestiging in Wijnegem sloot en inruilde voor de Antwerpse binnenstad. Van de 25 medewerkers die op de nieuwe locatie aan de slag gaan, komen er overigens 21 over van Wijnegem. Ook de meeste ambachtspartners blijven dezelfde: zo zullen kaasmeester Van Tricht en de Antwerpse chocolatier Jitsk ook op de Groenplaats van de partij zijn. Een nieuwe toevoeging is Jus Jus, dat groenten- en fruitsappen maakt met producten van CRU.

 

Nieuwe zelfscan en thuislevering

Er is op de Groenplaats geen heus restaurant, zoals CUIT dat is in de vestigingen in Gent en Overijse, maar toch kunnen mensen er terecht om iets te eten of te drinken: “in de bakkerij en eethoek kunnen klanten elke dag terecht voor ontbijt, lunch en aperitief, zowel ter plaatse als om mee te nemen”, klinkt het. 

 

De winkel blijft verder werken met een zelfscansysteem, maar test daarbij wel een nieuwe methode: klanten hoeven niet meer te scannen tijdens het winkelen, maar enkel helemaal op het einde. In het pand wordt ook een nieuw circuit uitgetekend, dat ervoor moet zorgen dat bezoekers de ambachtslui nog beter aan het werk zien maar tegelijk meer inzet op zelfbediening voor wie snel wil gaan.

 

CRU test in Antwerpen sinds de sluiting van de winkel in Wijnegem ook thuislevering via Apporto, het peer-to-peerplatform van Colruyt. Klanten geven hun boodschappenlijstje door via e-mail of telefoon, waarna medewerkers van CRU alles klaarzetten en via Apporto een boodschapper zoeken die de bestelling aan huis levert, in ruil voor een kleine vergoeding. Die test loopt nog tot minstens april door, aldus Spiegeleer.