Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

 

Dienstverlening aan franchises

De overname werd goedgekeurd door de ondernemingsraad van FFC en is in volle voorbereiding. Délifrance is geen onbekende voor FFC: het bedrijf had voorheen reeds dertig Délifrance shop-in-shops bij Kwalitaria in beheer. Toch vraagt het heel wat voorbereiding om de franchises te leren kennen en in de toekomst bij te staan vanuit het hoofdkantoor in het Nederlandse Vianen, klinkt het in een persbericht.

 

“We hebben al meerdere gesprekken gevoerd met de franchiseraad en een groot aantal ondernemers bezocht," vertelt algemeen directeur Bas Holshuijsen: "Ondernemers zien de meerwaarde van onze dienstverlening, het is nu aan ons om de verwachtingen waar te maken."

 

Délifrance werd in 1978 opgericht en gaat prat op zijn ambachtelijke, typisch Franse bakkersproducten die het aan de man brengt in de eigen bakkerijwinkels, bij retailers, benzinestations en franchises. Het bakkersbedrijf is actief in meer dan vijftig landen op vijf continenten en is in handen van Grands Moulins de Paris, een belangrijk Frans meelbedrijf dat alle meel levert die gebruikt wordt door Délifrance.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel

14/06/2018

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.