Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

 

Dienstverlening aan franchises

De overname werd goedgekeurd door de ondernemingsraad van FFC en is in volle voorbereiding. Délifrance is geen onbekende voor FFC: het bedrijf had voorheen reeds dertig Délifrance shop-in-shops bij Kwalitaria in beheer. Toch vraagt het heel wat voorbereiding om de franchises te leren kennen en in de toekomst bij te staan vanuit het hoofdkantoor in het Nederlandse Vianen, klinkt het in een persbericht.

 

“We hebben al meerdere gesprekken gevoerd met de franchiseraad en een groot aantal ondernemers bezocht," vertelt algemeen directeur Bas Holshuijsen: "Ondernemers zien de meerwaarde van onze dienstverlening, het is nu aan ons om de verwachtingen waar te maken."

 

Délifrance werd in 1978 opgericht en gaat prat op zijn ambachtelijke, typisch Franse bakkersproducten die het aan de man brengt in de eigen bakkerijwinkels, bij retailers, benzinestations en franchises. Het bakkersbedrijf is actief in meer dan vijftig landen op vijf continenten en is in handen van Grands Moulins de Paris, een belangrijk Frans meelbedrijf dat alle meel levert die gebruikt wordt door Délifrance.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

26/04/2018

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

Spontane stakingen bij 79 Belgische supermarkten Lidl

26/04/2018

Over het hele land braken woensdag spontane stakingen uit bij Lidl. De medewerkers noemen de werkdruk te hoog en legden het werk neer nadat overleg met de directie op niks uitliep. 79 winkels hielden de deuren dicht. 

Met Shukr mikt Tiense Suiker op Arabische gemeenschap

26/04/2018

De Tiense Suikerraffinaderij speelt met een nieuw merk in op de toenemende diversiteit in de samenleving: Shukr wordt in eerste instantie gelanceerd in het gespecialiseerde kanaal van de etnische winkels. Mogelijk volgen supermarkten later.

Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

25/04/2018

Carrefour en Système U bespreken de mogelijkheid een alliantie te sluiten, die beide bedrijven de komende vijf jaar betere aankoopprijzen bij producenten moet opleveren. Système U werkt nochtans al lang samen met Carrefour-concurrent Auchan.

“Duurdere chocolade mag geen taboe zijn”

25/04/2018

De verkoop van fairtradeproducten in ons land blijft stijgen, vooral voor chocolade. Dat is ook nodig, want die sector staat voor grote uitdagingen. “Chocolade zal niet verdwijnen, maar de cacaoprijs moet hoger.”

Becel komt (een beetje) in Belgische handen

25/04/2018

Ook de Belgische Frère-familie krijgt nu een vinger in de pap bij Flora Food Group (FFG), de margarinedivisie die Unilever verkoopt aan het Amerikaanse KKR. De GBL-holding injecteert een kwart miljard euro en verwerft zo een aandeel van 3,7%.