Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

 

Dienstverlening aan franchises

De overname werd goedgekeurd door de ondernemingsraad van FFC en is in volle voorbereiding. Délifrance is geen onbekende voor FFC: het bedrijf had voorheen reeds dertig Délifrance shop-in-shops bij Kwalitaria in beheer. Toch vraagt het heel wat voorbereiding om de franchises te leren kennen en in de toekomst bij te staan vanuit het hoofdkantoor in het Nederlandse Vianen, klinkt het in een persbericht.

 

“We hebben al meerdere gesprekken gevoerd met de franchiseraad en een groot aantal ondernemers bezocht," vertelt algemeen directeur Bas Holshuijsen: "Ondernemers zien de meerwaarde van onze dienstverlening, het is nu aan ons om de verwachtingen waar te maken."

 

Délifrance werd in 1978 opgericht en gaat prat op zijn ambachtelijke, typisch Franse bakkersproducten die het aan de man brengt in de eigen bakkerijwinkels, bij retailers, benzinestations en franchises. Het bakkersbedrijf is actief in meer dan vijftig landen op vijf continenten en is in handen van Grands Moulins de Paris, een belangrijk Frans meelbedrijf dat alle meel levert die gebruikt wordt door Délifrance.