Danone België lanceert yoghurtpotje van gerecycleerd plastic

Danone

Danone heeft een nieuwe yoghurtpotje ontworpen dat voor 30% uit gerecycleerd plastic bestaat. Het wordt geproduceerd in Rotselaar en is nu verkrijgbaar in België.

 

rPET

Het nieuwe potje van Light & Free Fruit-yoghurt, gemaakt van PET, bevat nu 30% gerecycleerd plastic (rPET). Volgens de zuivelgigant is het zelfs een milieuvriendelijkere optie dan glazen potten. “Gerecycleerde PET (rPET) verpakkingen hebben een lagere CO2-voetafdruk dan verpakkingen gemaakt van nieuw plastic of glas. Met het nieuwe Light & Free Fruit-potje stimuleren we het hergebruik van plastic. rPET biedt een goede verpakkingskwaliteit én het draagt bij aan de circulariteit”, zegt Nathalie Guillaume, Corporate Affairs & Sustainability Director Danone BeLux.

 

De Danone-site in Rotselaar is één van de eerste van het concern in Europa die op een van haar lijnen overschakelt op PET. Tegen 2025 zullen alle Danone-verpakkingen trouwens recycleerbaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn. Plastic voor eenmalig gebruik is intussen bijna volledig uit het aanbod verdwenen. De zuivelproducent werkt hiervoor onder meer aan houten alternatieven.