Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar

Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar

Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar
Shutterstock

De Franse voedingsreus Danone heeft er een beresterk eerste kwartaal op zitten. De omzet groeide op vergelijkbare basis met 4,9%, meteen de sterkste prestatie van de voorbije vijf jaar.

 

Dik 6 miljard euro omzet

Danone boekte de voorbije drie maanden een omzet van liefst 6,085 miljard euro: 10,8% meer dan een jaar eerder en net geen 5% meer op vergelijkbare basis. Danone profiteerde zowel van prijsstijgingen (+1,1%) als volumegroei (+3,8%).

 

Het Franse bedrijf dankt die topprestatie vooral aan 'gespecialiseerde voeding': die tak zag zijn omzet met liefst 14,5% aandikken tot 1,8 miljard euro, met dank aan de verkoop van babymelk op de Chinese markt (ruim +50%). De waterafdeling, met merken als Evian en Badoit, zag de vergelijkbare omzet met 4,2% groeien tot 976 miljoen euro. De omzet van de zuiveltak, tot nader order nog altijd de belangrijkste activiteit van Danone, kende in Noord-Amerika een dipje (-0,2% tot 1,19 miljard), maar die daling werd gecompenseerd in de rest van de wereld (+0,8% tot 2,1 miljard euro).

 

Danone is voor zijn groei overigens meer en meer afhankelijk van opkomende regio’s. Europa en Noord-Amerika mogen samen nog altijd 3,3 miljard van de omzet genereren, dat is wel een klein half procentje minder dan vorig jaar. De omzet in de rest van de wereld is op vergelijkbare basis dan weer met 11,7% geklommen tot 2,8 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.