Danone groeit vooral dankzij prijsstijgingen

Danone groeit vooral dankzij prijsstijgingen
Shutterstock

De omzet van Danone is in het derde kwartaal met 16,6% gestegen naar 6,454 miljard euro. Die sterke groei was wel vooral te danken aan de overname van WhiteWave: op vergelijkbare basis was de groei 4,7%.

Succes aromatische waters

In Europa en Noord-Amerika ging de omzet er met 29,2% op vooruit, maar op vergelijkbare basis was er een terugval van 0,2%, terwijl ook het volume met 0,7% achteruitging. In de rest van de wereld waren de cijfers beter: daar steeg de vergelijkbare omzet met 11,1%, terwijl het volume met 2% groeide. Voor de volledige groep was een volumegroei van 0,4%: de hogere omzet is dus voornamelijk te danken aan hogere prijzen.

 

Binnen de divisies van het bedrijf zijn het vooral de waters en ‘specialized nutrition’ die er op vooruitgaan. Die eerste groeide op vergelijkbare basis met 7,6%, terwijl het volume met 6,2% steeg. De aromatische waters maakten zelfs een sprong van meer dan 10%. Bij ‘specialized nutrition’, waar onder andere de kindervoeding toe behoort, steeg de omzet met 17,8% en het volume met 9%. Die twee divisies presteerden vooral bijzonder goed in China.

 

De verkoop van zuivelproducten ging er dan weer over de hele wereld op achteruit. In Noord-Amerika was er een vergelijkbare omzetdaling van 2,2%, die gepaard ging met een volumedaling van 2,7%. In de rest van de wereld daalde de omzet dan weer met 2,3%, maar kreeg het volume wel een klap van 7,4%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dure cognacs van Rémy Cointreau doet het goed in Azië

23/11/2017

De Franse drankengroep Rémy Cointreau pakt uit met uitstekende cijfers: vooral de duurdere flessen cognac gaan vlot over de toonbank. Zeker in China, Japan en Singapore is de groei opzienbarend.

Ex-CEO Delhaize investeert in startup YouMeal

23/11/2017

YouMeal, een startup die restaurantuitbaters toelaat hun klanten eenvoudig te informeren over de samenstelling van hun gerechten, heeft 800.000 euro aan nieuwe fondsen opgehaald. Een van de investeerders is Pierre-Olivier Beckers, voormalig CEO van Delhaize en momenteel voorzitter van het BOIC. 

Guess dankt sterk kwartaal aan Europa en Azië

22/11/2017

De omzet van het Amerikaanse modemerk Guess is in het derde kwartaal met meer dan 3% gegroeid. Dat heeft het bedrijf vooral te danken aan een sterke verkoop in Azië en Europa. Onder de streep was er wel sprake van verlies.

Onlineverkoop FMCG verder in de lift

22/11/2017

Volgens nieuwe cijfers van Kantar Worldpanel groeien online boodschappen met 30%, terwijl de totale markt met slechts 1,3% vooruitgaat. E-commerce heeft nu een aandeel van 4,6% in FMCG. Tegen 2025 zal dat 10% zijn, goed voor 145 miljard euro.

Nestlé denkt aan overname Hain Celestial

22/11/2017

Nestlé zou interesse hebben in een overname van Hain Celestial, een Amerikaanse voedingsbedrijf dat zich richt op de productie van natuurlijke en vegetarische voeding. De waarde van het bedrijf wordt op ongeveer 3,5 miljard euro geschat.

Urban Outfitters kruipt uit dal in derde kwartaal

21/11/2017

Na enkele kwartalen met negatieve resultaten heeft Urban Outiftters in het derde kwartaal opnieuw met groei kunnen aanknopen. De totale omzet groeide zo met 3,5%, ook op vergelijkbare basis was er een groei van 1%.

Back to top