Danone groeit vooral dankzij prijsstijgingen | RetailDetail

Danone groeit vooral dankzij prijsstijgingen

Danone groeit vooral dankzij prijsstijgingen
Shutterstock

De omzet van Danone is in het derde kwartaal met 16,6% gestegen naar 6,454 miljard euro. Die sterke groei was wel vooral te danken aan de overname van WhiteWave: op vergelijkbare basis was de groei 4,7%.

Succes aromatische waters

In Europa en Noord-Amerika ging de omzet er met 29,2% op vooruit, maar op vergelijkbare basis was er een terugval van 0,2%, terwijl ook het volume met 0,7% achteruitging. In de rest van de wereld waren de cijfers beter: daar steeg de vergelijkbare omzet met 11,1%, terwijl het volume met 2% groeide. Voor de volledige groep was een volumegroei van 0,4%: de hogere omzet is dus voornamelijk te danken aan hogere prijzen.

 

Binnen de divisies van het bedrijf zijn het vooral de waters en ‘specialized nutrition’ die er op vooruitgaan. Die eerste groeide op vergelijkbare basis met 7,6%, terwijl het volume met 6,2% steeg. De aromatische waters maakten zelfs een sprong van meer dan 10%. Bij ‘specialized nutrition’, waar onder andere de kindervoeding toe behoort, steeg de omzet met 17,8% en het volume met 9%. Die twee divisies presteerden vooral bijzonder goed in China.

 

De verkoop van zuivelproducten ging er dan weer over de hele wereld op achteruit. In Noord-Amerika was er een vergelijkbare omzetdaling van 2,2%, die gepaard ging met een volumedaling van 2,7%. In de rest van de wereld daalde de omzet dan weer met 2,3%, maar kreeg het volume wel een klap van 7,4%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top